7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Meksykańskie ciasteczka czekoladowe z nutą cayenne

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Hamm... twarde jak kamień? Nie znam tego problemu. A nie za długo pieczone? Ogólnie z ciastkami jest tak, że jak ktoś chce jak najdłużej zachować ich kruchość to przechowuje je w metalowej puszce. Jeśli powinny być miękkie to zamyka się je w szczelnym plastykowym pojemniku.
Iwo-na Dec 19, 2012

Witam ! Mam pytanie.. co można zrobić żeby ciasteczka na drugi dzień nie były tak twarde jak kamień ? czy ktoś ma również tego typu problem ?
Być może jest to zw. z tym, że zamiast "płynnego słodziszcza "zwiększam ilość cukru w przepisie. :(
Scansenmuseum Dec 17, 2012

CHyba dodałam trochę za dużo cayenne, ae przepisacitak świetny! pycha ciastka!
~MaryliseMont Feb 26, 2012

Nigdy wcześniej nie jadłam pikantnych ciastek :), teraz wiem, że dużo straciłam. Bardzo prosty przepis, ze spokojem można zrobić więcej ciasteczek niż 24. A jak one pachną w trakcie pieczenia...mmmmm :).
Czykitka Jan 22, 2012

Dziękuję, Zanetak :). Ciasteczka chciałam zrobić na specjalną okazję, więc nie mam czasu czekać aż miesiąc, ale kiedyś na pewno spróbuję tego ekstraktu :).
Czykitka Jan 21, 2012

Czykitka, możesz go po prostu pominąć; ja nie używam sklepowego, tylko robię własny - szklankę wódki łączę z dwiema-trzema rozciętymi laskami wanilii, wlewam do słoika, porządnie wstrząsam i na miesiąc wstawiam do piwnicy - wtedy masz ekstrakt z prawdziwej wanilii, a nie sklepowego śmiecia, który nawet nie jest waniliowy, a wanilinowy : ]
A inne słodziszcze - syrop z agawy, miód (w wegańskiej wersji sztuczny, oczywiście), syrop słodowy z ryżu... zamienników nie brakuje, na szczęście.
Zanetak Jan 18, 2012

jakie może być inne słodziszcze, którym można zastąpić syrop klonowy? :)
~gość Jan 18, 2012

Czy można czymś zastąpić ekstrakt waniliowy? :) Podobno nie ma nic wspólnego z olejkiem waniliowym, o którym pomyślałam..
Czykitka Jan 18, 2012

Dawno ich nie robiłam, więc średnio pamiętam, ale wydaje mi się, że miękkie :)
Zanetak Nov 24, 2011

Bardzo ciekawe :) Czy one po upieczeniu są miekkie czy twarde ?
OpenWorld Nov 24, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas