7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pasta z pestek dyni i cebuli

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

zrobiłam :) pestek nie namaczałam, tylko zmieliłam na pył i zmiksowałam z cebulą. najpierw konsystencja przypominała klej, ale dodałam troszkę wody i już było ok :) pasta wyszła w smaku dość... nijaka. sama jest smaczna, ale ciężko ją poczuć na kanapce. dobra pasta awaryjna.
majczi Jun 27, 2015

moze jako farsz do nalesnikow?:)
~megi_grabo Feb 21, 2014

Pychota i w wersji z mniejszą ilością przypraw i jako ostrzejszy dodatek
~Kaka Mar 17, 2013

Podpisuję się pod wcześniejszymi komentarzami. Pasta chyba najbardziej smakuje mi sama ;) Doskonała z razowym lub ciemniejszym pieczywem i ogórkiem kiszonym, które podkreślają delikatną słodycz cebuli.
patrycccja Dec 30, 2012

Rzeczywiście ma bardzo delikatny smak. Ale ogólnie fajne połączenie. Proste i dobre :)
veganjihad Feb 5, 2012


Pasta ma bardzo delikatny smak, na pewno nie zaszkodzą jej eksperymenty z przyprawami :). Smakuje cudownie na chlebie na zakwasie razem ze szczypiorkiem.
Czykitka Aug 3, 2011

Trochę pojechałam w tym komentarzu. Pasztet - podobnie jak w przepisie "Pasztet z pestek dyni z cebulą i papryką" - chodzi o te szczegóły... W sumie im prostsze, tym lepsze.
izabeli Mar 23, 2011

Moim zdaniem też wspaniała może być ta pasta.
Ja robię pasztet: mielę wcześniej pestki, zalewam gorącą wodą i dodaje też namoczona grahamkę - na 20 dkg pestek, 1 grahamka. Potem tak samo, znaczy zeszklona cebula. Dop foremki, piekę ok. 45 min. w 180_C. Pycha!
izabeli Mar 23, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas