7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kapusta pekińska duszona z marchewką

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Dzieki za tak wspaniale przepisy jutro bede robic kapustke pekinska z ziemniaczkamiijuz nie moge sie doczekac Irena M.:):)
~irena Maj Jan 13, 2018

Miałem w domu z 4 dkg suszonych solonych pomidorów - świetnie się wkomponowały do tej kapusty (razem z sosem sojowym i imbirem i łyżeczkę wegebulionu).
zabrzanin Feb 12, 2017

Ta z ziemniakami wygląda ciekawie.. zobaczę, może kiedys się skuszę :)
ryfka Mar 20, 2013

Haha, dzięki ;) Proponuję, żebyś następnym razem spróbowała wersji z pieczarkami - tam pasuje więcej sosu sojowego/soli oraz pieprzu. Jest zdecydowanie konkretniejsza niż z marchewką. Chociaż w mojej wersji, z imbirem, też mdłe nie było :) Albo... jeszcze lepiej i odrobinę ambitniej - puszka.pl/przepis/3239-kapusta_pekinska_duszona_z_ziemniakami.html - pycha! I z pomidorami :D Niedługo postaram się wrzucić swoje zdjęcie.
patrycccja Mar 19, 2013

Patrycja, zwróciłam uwagę, że w któryms już komentarzu zachwalasz duszoną kapustę pekińską. Jak dotąd jadałam duszoną białą kapustę, albo surową pekinkę, ale postanowiłam spróbować tego przepisu, bo wiem, że masz dobry gust :) Niestety, pekinka na ciepło jest chyba nie dla mnie. Wyszła jakas taka mdła.. Niby trzymałam się przepisu, ale efekt końcowy był dla nas niejadalny.. myslę że ten olej wszystko psuje, pewnie lepsze byłoby na margarynie czy masle. Musiałam zagęscić odrobiną mąki i dodać gęstej smietany (na modłę zasmażanej młodej kapusty), żeby dało się zjesć..
ryfka Mar 19, 2013

Ja osobiście robię bez cebuli, ale imbir, sos sojowy, marchewka starta i pekińska i pestki słonecznika lub bez... oczywiście duszę chwilkę, ale nie długo żeby pekińska była jeszcze chrupiąca... pycha polecam...
sylwietta Mar 5, 2013

Pyyyyyyyyyyyycha:) Dodałam jeszcze koperek i groszek zielony, bo akurat miałam resztkę. :)
Qmcia Mar 3, 2013

Kolejny dowód na to, że pekinkę można udusić z czymkolwiek i będzie pycha ;) Marchewkę pokroiłam w plastry i podsmażyłam razem z cebulą, żeby na pewno była miękka. Całość doprawiłam dodatkowo sosem sojowym i startym, świeżym imbirem. Od kiedy spróbowałam puszka.pl/przepis/5404-zupa_marchewkowa_z_imbirem_i_mlekiem_kokosowym-delicje_.html, marchewka zawsze kojarzy mi się z imbirem :)
patrycccja Feb 15, 2013

az sie glodna zrobilam ...
agnmid May 16, 2011

jak pociąć tą marchewkę?
MEDeah Dec 22, 2010

Bardzo dobra, robiłam 2 razy i na pewno zrobię jeszcze nieraz :)
sunflower_ren Dec 21, 2010

Potrawa bardzo smaczna.Dodalam jeszcze pieczarki i troszke przecieru pomidorowego.Pyszne danko.
~sara Dec 22, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas