
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Bigos bez kapusty (pieczarkowo-marchwiowy z ogórkami kiszonymi)- Komentarze do przepisu -
Pyszny,robię go już drugi raz,goście zachwyceni.
~Roma Dec 9, 2016
Przepyszny! Co chwilę podchodzę i podjadam. :-)
Dodałam liście laurowe i sporą garść suszonych grzybów. W pewnością wrócę do tego przepisu nie raz. aniolec May 18, 2015 ![]() Dana Mar 31, 2014
Polecam!Tylko sporo koncentratu dodajcie oraz z jednego,dwa ogórki więcej żeby bigos miał kwaskowy smaczek bardziej ;)
Pan Ładny Feb 8, 2014 ![]() Wg. mnie wychodzi tego bigosu jak dla 6 osób, dlatego część zamknęłam w słoiki. Natka Apr 20, 2013 ![]() kasik1973 Jan 22, 2013 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobre! Starłam tylko marchewkę, żeby imitowała kapuścianą breję, ale następnym razem zetrę także ogórki, żeby efekt był lepszy i warzywa lepiej zmieszały się ze sobą. Smaczne i tanie, jedzenia na dwa dni (dla dwóch osób), tylko do krojenia i tarcia warto zaangażować drugą osobę, bo robota jest trochę męcząca :P Następnym razem zrobię z ziemniaczkami i tak się zastanawiam - lepiej podać je obok czy wrzucić do bigosu i podać razem (czy wtedy nie zepsuje to efektu, jeśli wyjdzie bigoso-gulasz-nie-wiadomo-co)? Muzo Natchniuzo Jan 5, 2013 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szybki, prosty "bigosik". Smakuje niemal jak prawdziwy. Następnym razem dodam suszone grzybki i już ciężko będzie odróżnić :) nechebet Apr 27, 2012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Proste i pyszne, dodatkowo można modyfikować wg własnego gustu smakowego. High five ! Igor Mar 17, 2012 ![]() agnmid Feb 28, 2012
pycha, ja dodaje jeszcze lisc laurowy, ziele i suszone grzybki, lepszy od prawdziwego:)
~martulkaq Feb 3, 2012
Przepis rewelacyjny !!!!! Ja dodałam jeszcze parę suszonych grzybów i wlałam trochę wody z ogórków bo wolę bardziej wilgotną wersję. :)
donwie Jan 12, 2012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak dla mnie w ogóle nie czuć braku mięsa, bigos wyszedł wyśmienity. do smaku dodaliśmy jeszcze majeranku krzemian Oct 11, 2011 ![]() sunflower_ren Apr 30, 2011
fajny przepis, danko wydaje się być pyszne, będę próbowała
~PASIA Mar 17, 2011 ![]() bigosik + pieczone kartofelki z ziołami = najedzony i zadowolony brzuch mego mężczyzny. zaraz lecę do sklepu i zabieram się do gotowania :) wybitna Jan 15, 2011
Po prostu PYCHOZJA!!! :) Dodałam jeszcze liście laurowe i ziele angielskie, zeby był bardziej zbliżony do prawdziwego bigosu.
~bura Dec 16, 2010
super dobre, dnia następnego dorzuciłam grzybów z lasu do gara i było jeszcze lepsze:)
juuu Dec 11, 2010 ![]() jazgottt Nov 13, 2010 ![]() Irokezik91 Nov 8, 2010 ![]() dak0ta Sep 14, 2010 ![]() Nie ścierałam warzyw na tarce, bo chciałam mieć konkretniejszą konsystencję. Cebule po przekrojeniu posiekałam w cienkie paski, resztę w plasterki, przy czym marchewkę dość cienko (a i tak na patelnię trafiła jako pierwsza). Same przygotowania zajęły mi ok. pół godz., bo warzyw jest jednak dużo, ale zdecydowanie było warto :D Do tego 2 kopiaste łyżeczki koncentratu, sól, pieprz i palce lizać! :) patrycccja Jan 6, 2010 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Mae Feb 24, 2018