7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Bigos bez kapusty (pieczarkowo-marchwiowy z ogórkami kiszonymi)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Bardzo dobry :) Robiłam już kilkukrotnie i zawsze smakuje.
Mae Feb 24, 2018

Pyszny,robię go już drugi raz,goście zachwyceni.
~Roma Dec 9, 2016

Rewelacyjny! Jutro robię ponownie.
aniolec Dec 21, 2015


super-zarówno na ciepło jak ina zimno.
kow Oct 11, 2015

Fajna potrawa,ale po co nazywać ją bigosem bez kapusty?
zochna May 20, 2015

Przepyszny! Co chwilę podchodzę i podjadam. :-)
Dodałam liście laurowe i sporą garść suszonych grzybów.
W pewnością wrócę do tego przepisu nie raz.
aniolec May 18, 2015


Bardzo dobra potrawa. Polecam
woman76 May 10, 2015

RE -WE -LA -CJA :)
cekJacekJa Oct 1, 2014


fenomenalne !
zyberka Sep 23, 2014

Wykorzystałam mojego Brauna z dużymi otworami i praca prościutka... Przepis znalazłam w moim schowku na puszka.pl. Widocznie już kiedyś miałam go zamiar wypróbować. Bardzo dobry bigos z ziemniakami zrobiłam, ale ciut, wręcz bardzo duży ciut za ostry mi wyszedł.
Dana Mar 31, 2014

Polecam!Tylko sporo koncentratu dodajcie oraz z jednego,dwa ogórki więcej żeby bigos miał kwaskowy smaczek bardziej ;)
Pan Ładny Feb 8, 2014


Rewelacja!
Nula Dec 23, 2013

Bardzo dobry:) Jesienią zrobiłam ogórki po meksykańsku z połowy porcji, ale zapomniałam i papryczki chili dałam, jak dla całej porcji i ..wyszedł lekki ogień. Postanowiłam w tym przepisie wykorzystać ogórki co, do których chętnych jest niezbyt wielu ;)
Wg. mnie wychodzi tego bigosu jak dla 6 osób, dlatego część zamknęłam w słoiki.
Natka Apr 20, 2013

Wyszło pysznie, następnym razem dodam trochę mniej ogórków kiszonych.Dziękuję za pyszny przepis!!!!
kasik1973 Jan 22, 2013


Dobre! Starłam tylko marchewkę, żeby imitowała kapuścianą breję, ale następnym razem zetrę także ogórki, żeby efekt był lepszy i warzywa lepiej zmieszały się ze sobą. Smaczne i tanie, jedzenia na dwa dni (dla dwóch osób), tylko do krojenia i tarcia warto zaangażować drugą osobę, bo robota jest trochę męcząca :P

Następnym razem zrobię z ziemniaczkami i tak się zastanawiam - lepiej podać je obok czy wrzucić do bigosu i podać razem (czy wtedy nie zepsuje to efektu, jeśli wyjdzie bigoso-gulasz-nie-wiadomo-co)?
Muzo Natchniuzo Jan 5, 2013

Ja też spróbuję. Koniecznie. Podzielę się opinią :)
kropkaaga Jan 2, 2013

Pyyyyszny, nie wiedziałam że taki dobry bigos będę umiała zrobić ;)
MrAdelinek Aug 30, 2012

To mnie kręci! Muszę wypróbować!
Dana Jul 9, 2012


Pycha, pycha, pycha!
mimikra87 Jul 7, 2012


Szybki, prosty "bigosik". Smakuje niemal jak prawdziwy. Następnym razem dodam suszone grzybki i już ciężko będzie odróżnić :)
nechebet Apr 27, 2012


Proste i pyszne, dodatkowo można modyfikować wg własnego gustu smakowego. High five !
Igor Mar 17, 2012

Super przepis zwłaszcza że niezbyt mogę jeść kapustę to wprost przepis dla mnie :)
agnmid Feb 28, 2012

pycha, ja dodaje jeszcze lisc laurowy, ziele i suszone grzybki, lepszy od prawdziwego:)
~martulkaq Feb 3, 2012

Przepis rewelacyjny !!!!! Ja dodałam jeszcze parę suszonych grzybów i wlałam trochę wody z ogórków bo wolę bardziej wilgotną wersję. :)
donwie Jan 12, 2012


Super przepis!
karolajnaa Nov 11, 2011

Intrygujący jest ten przepis, wkrótce wypróbuje.
Natka Oct 11, 2011


jak dla mnie w ogóle nie czuć braku mięsa, bigos wyszedł wyśmienity. do smaku dodaliśmy jeszcze majeranku
krzemian Oct 11, 2011

Pyszny! Po prostu genialny:D Robiłam już kilka razy, jest to jeden z moich ulubionych przepisów :)
sunflower_ren Apr 30, 2011

fajny przepis, danko wydaje się być pyszne, będę próbowała
~PASIA Mar 17, 2011

kobity.! uratowałyście mnie pomysłem na dzsiejszy obiad.!

bigosik + pieczone kartofelki z ziołami = najedzony i zadowolony brzuch mego mężczyzny.

zaraz lecę do sklepu i zabieram się do gotowania :)
wybitna Jan 15, 2011

Po prostu PYCHOZJA!!! :) Dodałam jeszcze liście laurowe i ziele angielskie, zeby był bardziej zbliżony do prawdziwego bigosu.
~bura Dec 16, 2010

super dobre, dnia następnego dorzuciłam grzybów z lasu do gara i było jeszcze lepsze:)
juuu Dec 11, 2010

Wyśmienite:) danie wywołało we mnie łakomstwo, co się (na szczęście) rzadko zdarza. Na tarce starłam tylko ogórki, bo marchewki i pieczarek mi się nie chciało - choć starkowana marchew pewnie byłaby lepsza niż pokrojona w nieduże kawałki.
jazgottt Nov 13, 2010

Użyłam do tego moich średnio udanych ogórków kiszonych i to był mój błąd. Zdecydowanie lepiej by smakowało z takimi dobrze doprawionymi itd. Po za tym wyszło bardzo smaczne. :)
Irokezik91 Nov 8, 2010

Cos niesamowitego. Zrobilam raz-nie minela godzina jak garnek zostal calkowicie oprozniony:) Dodaje jednak jeszcze troche soku z ogorkow bo lubie bardziej kwasne potrawy. Nawet moj miesozerny J. jest nim zachwycony.
dak0ta Sep 14, 2010

Wow, to jest... genialne! Widziałam na wegedzieciaku, że sporo ludzi chwaliło, ale i tak nie spodziewałam się takich pyszności :) Tym bardziej ze połączenie składników jest dosyć... oryginalne. A tu niespodzianka! Kwaśny smak ogórków genialnie łączy się ze słodyczą marchewki i cebuli oraz z aromatem pieczarek.

Nie ścierałam warzyw na tarce, bo chciałam mieć konkretniejszą konsystencję. Cebule po przekrojeniu posiekałam w cienkie paski, resztę w plasterki, przy czym marchewkę dość cienko (a i tak na patelnię trafiła jako pierwsza). Same przygotowania zajęły mi ok. pół godz., bo warzyw jest jednak dużo, ale zdecydowanie było warto :D Do tego 2 kopiaste łyżeczki koncentratu, sól, pieprz i palce lizać! :)
patrycccja Jan 6, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas