7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Bób smażony z rozmarynem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

REWELACJA!!! Niedawno jadłam u córki tak przyrządzony bób. Spróbowałam z grzeczności, bo przecież ja od xx lat nie cierpiałam bobu, nawet słyszeć o nim nie chciałam (choć nigdy go nie próbowałam). Sam zapach mnie mdlił i "dusił". Tym razem zjadłam niezłą porcję, niewiele zostawiając córce i zięciowi. Wkrótce zakupię bób i zrobię go samodzielnie. Pyszności. Ten smak i aromat. To pobudza moje zmysły
Dana Jun 25, 2014

obłędny! Mój hit :-)
~p Jul 28, 2013

niee, miałam świeży rozmaryn z własnego ogródka. może kwestia tego, że go nie posiekałam? sama już nie wiem :<.
majczi Jul 18, 2012

może miałaś jakiś zwietrzały rozmaryn? nie pojmuję jak mógł być nie aromatyczny, przecież on sam w sobie jest potęgą smaku!
MEDeah Jul 18, 2012

kurczę no jakoś słabo aromatyczne to danie. na woreczek ugotowanego bobu użyłam aż pół szklanki lisków rozmarynu, niestety trochę się zawiodłam, bo ani podczas smażenia, ani po nim nie unosił się w kuchni żaden aromat. w smaku też bez różnicy (pomiędzy bobem z ziołami a bez nich). uratowałam to danie czosnkiem, pomidorami i makaronem. nie wiem, może coś źle zrobiłam, ale totalnie nie rozumiem zachwytów ;).
majczi Jul 18, 2012


smażę bez gotowania, jest super :)
navia Jul 17, 2012

Zjadłam z kaszą gryczaną - pycha :P
~sn00pka Jul 14, 2011

Super, smaczne, proste w przygotowaniu i sycące. Nie miałam tylko świeżego rozmarynu niestety, ale z suszonym rozmarynem i pieprzem ziołowym świetnie wyszło:).
Mam tylko obawy, czy bób smażony ze skórką nie okaże się wiatropędny;)
jazgottt Jun 30, 2011

ekstra:)
Magda-Andrzej Jul 11, 2010

Super sprawa na skórkę, której po gotowaniu jakoś nie lubię. Zezłocona na patelni jest pyszna, chrupiąca - no palce lizać.
arahja Jul 6, 2010

wypróbowałam wczoraj ten przepis na garści bobu i rezultat pozytywnie mnie zaskoczył :) PYSZNE! nie miałam świeżego rozmarynu, nasypałam na oliwę suszony. przysmażyłam go chyba ciut bardziej niż w przepisie, skórka rzeczywiście była gumowata, ale tylko ciut ciut (poza tym jakby była bardziej, to tez by mi pasowało :P), u mnie momentami była wręcz chrupka! :)
ps. następnym razem będę go jeść pałeczkami- aż się o to prosi :)
MEDeah Jun 29, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas