
7745 przepisów wegetariańskich
w tym 4932 wegańskich
w tym 4932 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Drożdżówki - ślimaczki kokosowe- Komentarze do przepisu -
Ciasta drozdzowe pieczemy w 180`C. Musi rosnac powoli.
~efka72 Jul 20, 2013 ![]() Wyszło że dałam troche mniej mąki. Piekłam 15 min. lovela5 Jul 30, 2012
co to za problem zrobić samemu mleko kokosowe...
~ytnatsnok Mar 16, 2012 ![]() Smile Oct 1, 2011
skoro jest napisane "1 łyżeczka drożdży" to zakładam, że suszone, ale wolałabym mieć pewność, żeby nie zmarnować składników (to cholerne mleko kokosowe nie jest tanie).
to jak jest: drożdże suszone czy świeże? ~olga Sep 10, 2011
Zamiast ślimaczków uformowałam gniazdka i nadziałam budyniem waniliowym (na mleku sojowym) przed pieczeniem. Wyglądają uroczo :)
trututu Mar 6, 2011 ![]() xxl Nov 26, 2010 ![]() patrycccja Aug 30, 2010 ![]() Natka Aug 30, 2010
Super;) faktycznie bardzo czasochłonne, ale warto je zrobic. Nie sadzilam, ze mi wyjdą.
~Silverka Mar 8, 2010 ![]() Jeśli chcemy zdobić cukrem, to sugeruję zrobić to tuż po uformowaniu ślimaczków, bo potem z wierzchu lekko obsychają i cukier się ich nie ima :) Te 15-20 minut pieczenia to faktycznie przesada, moim wystarczyło ok. 10. Dlatego nie należy oddalać się od piekarnika, tylko bacznie obserwować. Polecam gorąco! :) xxl Mar 7, 2010 ![]() Co do pieczenia, to w 200'C (dokładnie do takiej temp. nagrzałam zanim wstawiłam bułki) wystarczy nawet 12 min. Po 15 min. były już trochę zbyt rumiane, wyglądały z wierzchu na suche, a parę minut wcześniej były jak na zdjęciu Fafika :) Tak czy siak pycha! Zwłaszcza z mlekiem sojowym :) patrycccja Feb 10, 2010 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Rzeczywiście jest trochę dużo czekania, ale to jak z każdym drożdżowym- w międzyczasie możemy zrobić coś innego. :)
Olexy Sep 20, 2013