7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ruskie pierogi z tofu lekko zakwaszonym cytryną

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

bardzo smaczny farsz i dobry patent z zakwaszeniem tofu cytryną. smak sera staje się bardziej neutralny i mniej gorzki. ciasta nie ocenię, gdyż korzystałam z innego przepisu. generalnie polecam, pierogi co prawda nie były najlepszymi, jakie jadłam do tej pory, ale myślę, że fani pierogów ruskich będą zadowoleni.
majczi Dec 3, 2011

do ciasta dodałam mielone siemię lniane. nie spodziewałam się, że ruskie w wersji z tofu będą tak wyśmienite :)
eli_winter Dec 28, 2010

Po przygotowaniu farsz wygląda zupełnie jak na zwykłe pierogi ruskie:). Pierogi wyszły smaczne, jednak zrobiłam ciasto głównie z mąki razowej orkiszowej, mąki orkiszowej białej dodałam tylko ok 1/5 czy nawet mniej. Polecam ten przepis, jeśli ktoś lubi tradycyjne smaki:).
jazgottt Oct 3, 2010

Myślę, że zamiast soku z cytryny, który ma charakterystyczny zapach, albo kwasku, do zakwaszenia tofu świetnie się nada sos z ogórków kiszonych, jeśli ktoś akurat ma. Też ma specyficzny zapach, ale moim zdaniem bardziej pasujący do ruskich pierogów niż cytryna :)
madziaq Mar 3, 2010

świetne!
aisza Oct 13, 2009

Szczerze nie wierzyłam, że mozna zrobić tak bardzo pyszne pierogi bez sera! sa wyśmienite i naprawdę nie wygladają jak z "tofu" ;-))) pychotka!! polecam
Ardnaza Jul 7, 2009

Strasznie mnie ciekawi ten przepis, jutro próba:D
Olga Mar 28, 2009

Uwielbiam to danie, farsz jest przepyszny, nieporównywalnie lepszy od "zwykłych" ruskich.
Żyrafa May 27, 2008

ja już od ładnych paru lat podaję mojej rodzince pierogi z tofu i jak dotej pory jeszcze się nie zorientowali, że nie jest to "normalny ser" :) a pierogi i tak są super pozdrawiam
hasz Nov 29, 2004

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas