
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Pasztet z grochu z zielonym pieprzem- Komentarze do przepisu -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Świetny! Dałam 2 łyżeczki kolorowego pieprzu i marchew zamiast pietruszki. Strasznie się kruszył, ale pewnie dlatego że nie czekałam długo po wyciągnięciu z piekarnika. ;) Jedna uwaga - nie jest go dużo, mam małą keksówkę, ale spokojnie mogłam zrobić podwójną porcję. Avka Mar 12, 2013 ![]() Vanja86 Jan 24, 2011 ![]() Malwua Jun 17, 2010 ![]() ankaopolanka Mar 27, 2010
Pyszny jako smarowidło! Po upieczeniu wyszedł niestety suchy i się kruszył, ale będę do niego wracać w wersji "mokrej". Użyłam kminu rzymskiego i kolendry, doskonale się komponowały z grochem. I marchewki zamiast selera. Nie dałam za to zielonego pieprzu, bo nie lubię - chociaż może następnym razem spróbuję?
pokonewka Feb 23, 2010 ![]() laura Aug 14, 2009 ![]() Zielony pieprz, rzeczywiście pasuje tu idealnie! Dzięki za przepis! wegewanka Apr 11, 2009 ![]() dałam też pieprz czarny, ostrą paprykę ale nie wyszło to wystarczająco pikantnie smak pasztetu jest w porządku, zastanawiam sie tylko dlaczego moje pasztety zawsze spiekają się z góry a konsystencja w środku jest raczej do smarowania, może tak powinno być? sangria Jun 11, 2008 ![]() Zastanawiam się tylko czemu sowa napisała, że groch należy moczyć przez co najmniej kilka godzin... Groch łuskany przecież gotuje się w kilkanaście minut bez żadnego namaczania... W czasie przygotowywania pasztetu naszła mnie jeszcze jedna wątpliwość - czy pieprz należy dodać w całości, bez mielenia??? Trochę się tego obawiałam, więc dodałam zmielony - no i znacznie mniejszą ilość, bo jednak obawiałam się przepieprzyć, a i ręce się męczą od mielenia takiej ilości pieprzu. Wyszedł bardzo łagodny w smaku, ale bardzo smaczny! A najbardziej mnie cieszy, że tak łatwo i szybko się wszystko robi :) patrycccja Mar 31, 2008
pasztet pyszny poprostu niebo w gębie chociaż zrobiłam troche inaczej bo zamiast pietruszki dodalam 1 duża marchewke, i nie dałam zielonego pieprzy tylko poprostu doprawiłam pieprzem ;) i nie dawałam kminku (bo nie lubię), sosu sojowego i kolendry... ale mimo to pasztet wyszedł super :D polecam.
~laura Sep 16, 2006 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Smakowo pasztet bardzo dobry. Jeden z lepszych, jakie jadłam. Przeszkadzał mi jednak ten pieprz i kolendra i skończyło się na wybieraniu ziarenek z każdego kawałka. Niestety też masa rozpadała się zamiast kroić.
drevni_kocur Jan 3, 2015