puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
	
	 | 
	
		 
	
	Data ostatniego logowania: 2024-08-20 00:00:00.0
		
	
	 
	
		
		
			
			  Napisz do użytkownika		
				
		
	
	
	
	
	
	
	
	
		 
		
			
			
			
			
			
		
	
		
		
	 		 
			
			
			
			
				
				
				Rosół (wegańska)
				 
				
				żeby rosół był klarowny dodaje się cebulę przypalaną nad palnikiem gazowym. Np. Nabijałam cebulę na widelec i przypalam ją ze wszystkich stron nad gazowym palnikiem. Przypalamy dotąd aż bedą takie czarne plamy (coś w ten deseń: http://storage.doradcasmaku.pl/dynamic_image/8/82fe/2c20/c585/2a11/7ae1/391b/290b/2ba2/w800_h600_ma_bffffff.jpg)
 Jeśli nie ma się kuchenki gazowej tak jak jest to niestety w moim przypadku teraz to kroję cebulę na pół i przypalam ją na patelni (bez dodatku oleju).
				 laura
					2013-08-18 10:00:24.383
				
  
			
				
				
				Kotlety sojowe inaczej (wegańska)
				 
				
				bardzo smaczne :) czasami dodaję jeszcze świeżą paprykę, czerwoną fasolę, kukurydzę i oczywiście baaardzo dużo ostrej papryki i chilli :)
				 laura
					2013-08-07 18:38:41.619
				
  
			
				
				
				Pasztet z grochu z zielonym pieprzem (wegańska)
				 
				
				pychota zrobilam z kolorowym pieprzem bez selera, kolendry, sosu sojowego oaz kminku, za to dałam dużo marchewki i cebuli. niebo w gębie! :D
				 laura
					2009-08-14 12:54:43.994
				
  
			
				
				
				Rosół (wegańska)
				 
				
				dobry przepis, jednak go troche zmodyfikowałam mianowicie nie dawałam kopru, bazyli oraz brukwi. zamiast tego wrzuciłam jedną gałązkę lubczyku, 2 liście laurowe i ziele angielskie (4 kuleczki :)) pycha :)
				 laura
					2009-08-14 12:40:47.731
				
  
			
			
			
		
	
		
	
	 |