7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Orzechowa pasta z tofu

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

O wow! Kocham tą pastę! :D
Zc iemnm chlebem albo samą ;D
~zebra Nov 12, 2016

Ok, byłam bardzo sceptyczna, bo jestem smakowo dość wybredna, ale ta pasta jest ekstra! Ma niepowtarzalny smak, którego do tej pory nawet sobie nie wyobrażałam. Jest super, bardzo dziękuję za przepis. :) Zdecydowanie będę robić częściej.
P.S. Nie dawałam sosu sojowego - samo tofu, orzechy ze skórką (bo nie chciało mi się obierać), pieprz, sól i łyżkę oleju.
~e. Feb 26, 2016

Zrobiłam dzisiaj na śniadanie do chleba i już nie ma. Nie używałam sosu sojowego, bo nie lubię jak "brudzi", posoliłam i popieprzyłam. Część orzechów posiekałam, żeby chrupało. Pasta wyszła super gładka i nie trzeba było dodawać wody ani oleju, ale to dlatego, że tofu domowe i nieodciśnięte dokładnie. Pyszne i faktycznie bardzo smaczne z ogórkami kiszonymi na razowcu. Solidna porcja wege białka na śniadanie. Będę robić częściej.
~Marta Feb 21, 2015


Fantastyczna. Ja dodałam trochę mleka sojowego, bo ciężko się ucierało. Wyszła bardzo gęsta. Nie obierałam też orzechów, bo lubię gorzkawy posmak. Pasta idealna na pumpernikiel albo krakersy własnego wypieku.
drevni_kocur Feb 3, 2015

boskie! tak jak nie lubiłam tofu (i wmuszałam w siebie jako białko potrzebne dla weganki) tak teraz stałó sie to mim no 1. Zrobiłam dośc gęste, z dużą ilością orzechów i dodałam do różnych warzyw przysmażonych na patelni. PYCHOTA!
~karma Jun 30, 2013


ja robię bez sosu sojowego, po prostu solę, ewentualnie daję płatki drożdżow
tiny May 21, 2013

Pasta warta grzechu:) Znakomita! Polecam...
Dana Dec 18, 2012

Patrycccjo, robię pochodną pastę. Z twarogu i oleju orzechowego, tłoczonego na zimno. Dodaję nieco soli. Z z dodatkiem sosu sojowego nie probowałam, gdyż nie ma on zastosowania w mojej kuchni. Zachęciłaś mnie jednak do wegańskiego eksperymentu. A ja lubię takie "coś z niczego"
smera Sep 25, 2012

:D Ogromnie się cieszę :) Przyznam, że nie pamiętam już, kiedy ostatnio jadłam ją w połączeniu z ogórkiem kiszonym. Coraz częściej jednak słyszę o takich połączeniach, również z masłem orzechowym, więc coś jest na rzeczy :)
patrycccja Jan 21, 2012

Muszę przyznać, że zrobiłam tę pastę tylko dlatego, że nie miałam co zrobić z tofu. Ale efekt przerósł moje oczekiwanie. Bardzo dobra, idealna pod ogórka kiszonego lub pomidora. Na pewno jeszcze do niej powrócę :)
veganjihad Jan 19, 2012


Pyszna pasta, robiłam z tofu własnej produkcji :D
kasiarka Nov 16, 2011

pasta świetna, naprawdę pycha! ^^
~Nat. Jun 22, 2009

Zrobiłam dziś na śniadanie taką pastę, ale w wersji niewegańskiej, bo na twarożku naturalnym i z dodatkiem mleka zamiast wody czy oleju. Pycha! Dzięki za pomysł! Na pewno nie raz to powtórzę.
ryfka May 9, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas