7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Fasolka szparagowa w sosie śmietanowymPodawać jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu.
Średnia ocena:
[3.8
z 6 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [6]
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 1 osoby500g fasolki szparagowej
łyżka masła 150ml słodkiej śmietanki mała cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki bułki tartej sól pieprz Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Fasolka szparagowa w sosie śmietanowo-koperkowym (lakto-wege)Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym (wegańska) Sos warzywny z fasolką szparagową i granulatem sojowym (lakto-wege) Fasolka szparagowa z sosem sojowym i oliwą (wegańska) Fasolka szparagowa w prostym sosie pomidorowym (wegańska) Sałatka makaronowa z fasolką szparagową i sosem pomidorowym (wegańska) Fasolka szparagowa z cebulką i sosem balsamicznym (sałatka) (wegańska) Fasolka szparagowa w sosie z pieczonej papryki (wegańska) Zielona lazania - z brokułem, fasolką szparagową, groszkiem i sosem pomidorowym (wegańska) Sos śmietanowo-chrzanowy (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
to danie ostatnio jem prawie codziennie, to moja ulubiona wersja fasolki :). natomiast przygotowuję ją nieco inaczej - cebulkę szklę na maśle, kiedy zmięknie dodaję fasolkę, odrobinę wody i duszę pod przykryciem aż fasolka już będzie prawie miękka, wtedy dopiero dodaję śmietanę i już gotuję razem do miękkości, później ewentualnie odparowując. dzisiaj w ramach eksperymentu dodałam też koncentrat i trochę cukru i wyszła pyyyyszna fasolka w sosie pomidorowym!
majczi Jul 25, 2013