7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Lasagne pieczarkowo-paprykowo-cukiniowa

Dobrze przyprawione jest najsmaczniejszą rzeczą jaką w życiu jadłem :)

Średnia ocena: [4.6 z 24 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [24]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

opakowanie makaronu lasagne
1 cukinia
2 cebule
2 papryki
ok. 5 garści małych pieczarek (albo zwykłych, i wtedy je kroimy)

ponad 500 g przecieru pomidorowego z kartonika lub własnej produkcji
zioła, najlepiej świeże: bazylia i rozmaryn
czosnek - ile kto lubi
ok. 2 łyżki mąki
oliwa lub olej do smażenia

Przygotowanie:

Sos 1: przecier pomidorowy (ok. 500 g) + bazylia i rozmaryn, pokrojone listki + czosnek.

Sos 2: smażona na oleju cebulka i czosnek + mąka + przecier.

Na dno sos 1, następnie makaron, pocięta w plasterki i usmażona cukinia, makaron, sos 1, pokrojone w kostkę i usmażone papryka i cebulka, makaron, sos 1, pieczarki usmażone w całości (jeśli są wystarczająco małe), makaron, na górę sos 2.

Całość pieczemy.

Wskazówki i uwagi:

Najlepsze jest kiedy troszkę postoi, dlatego polecamy jeść na drugi dzień! Można podgrzać lub zjeść na zimno.
Nadesłał(a) Wanieczek, dnia: Aug 5, 2008
Źródło/autor przepisu: teściowa :)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

A jednak my po prostu nie lubimy rozmarynu. Wypróbowałam już trzy przepisy z tą przyprawą i za każdym razem kompletna porażka! Muszę spróbować tej lasagne z pominięciem rozmarynu :)
Kociabanda Mar 7, 2016


wyszło mniam :]
czemutotak Feb 8, 2015


Nigdy nie jadłam aż tak dobrej! Jedyne co w niej zmieniłam, to wymieszałam wszystkie farsze w jeden. Wszyscy domownicy byli zachwyceni!
ciasteek Jan 14, 2015

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Leczo cukiniowo-paprykowe z makaronem (wegańska)
„Lasagne” cukiniowe z farszem z kaszy i szpinakowym (lakto-wege)
Placki cukiniowo-pieczarkowo-twarogowe (bez ograniczeń)
Farsz cukiniowo-pieczarkowy (np. do naleśników) (wegańska)
Smaczny sos cukiniowo-pieczarkowo-marchwiowy (lakto-wege)
Sos pomidorowo-paprykowo-pieczarkowy (do kopytek itp.) (wegańska)
Makaron razowy z sosem pomidorowo-paprykowo-pieczarkowym (wegańska)
Aromatyczne pierożki z nadzieniem pieczarkowo-cukiniowo-bakłażanowym i sosem rozmarynowym (lakto-wege)
Sałatka wykwintna (pieczarkowo-paprykowa z bakaliami i sosem jogurtowym) (lakto-wege)
Lasagne z bakłażanem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas