7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Spaghetti cebulowe ze śmietaną

Średnia ocena: [4.8 z 11 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [9]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

makaron spaghetti
2 łyżki masła
3 średnie cebule
1/2 szklanki bulionu warzywnego
1/2 szklanki śmietany
sól
pieprz
parmezan i zielona pietruszka do posypania

Przygotowanie:

Makaron ugotować.
Cebulki pokroić w cienkie plastry i porozdzielać na krążki.
Masło podgrzać na patelni i wrzucić krążki z cebuli.
Gdy cebula zmięknie, wlać bulion warzywny i śmietanę. Doprowadzić do wrzenia i pogotować tak ok. 10 minut.
Doprawić solą i pieprzem.
Makaron wyłożyć na talerz, na to sos i posypać parmezanem i pietruszką.
Zjeść. :)

Wskazówki i uwagi:

Pasuje do tego jakaś sałatka z pomidorów.
Nadesłał(a) hewen, dnia: Dec 18, 2004
Źródło/autor przepisu: podpatrzone we włoskiej restauracji i przerobione na wegetariańskie
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Nowe komentarze:

pycha, dodałam pieczarek miałam :) mniam mniam
~Silverka Dec 30, 2010

można też zamiast wywaru z warzyw dać wywar z suszonych grzybów :)
MEDeah Dec 16, 2010

Uwielbiam ten sos! Prosty i szybki w przygotowaniu. Czasem jem go z ziemniakami :)
Często robię w ten sposób: cebula 'normalna' + czerwona.
Spooky_Morrigan Oct 7, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Spaghetti cebulowe (lakto-wege)
Krążki cebulowe! (bez ograniczeń)
Cebulowy hummus (wegańska)
Diabelskie spaghetti [Spaghetti indiavolati] (wegańska)
Chrzan w śmietanie (lakto-wege)
Śmietana z tofu (wegańska)
Śmietana słonecznikowa (wegańska & RAW)
Lazurowe spaghetti (lakto-wege)
Spaghetti z boczniakami (lakto-wege)
Spaghetti Habanero (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas