puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
<< wróć do wizytówki
mrsnogood : komentarze użytkownika
Gołąbki (wegańska)
Moja rodzinka zawsze jadała tę potrawę w wersji grzybowej, więc wegańsko od zawsze :) Zaraz zabieram się za przygotowanie gołąbków według tego przepisu, tyle, że zamiast granulatu sojowego będą w nim maślaki ze słoiczka.
mrsnogood
Nov 22, 2013
Gryczanki (wegańska)
Zmielenie kaszy blenderem właśnie pomaga uniknąć rozpadania się krokiecików! Sprawdzone, trzymają się super. Nie trzeba wtedy jajka ani innego "sklejacza", gorąco polecam!
mrsnogood
Sep 30, 2012
Kwas chlebowy, czyli podpiwek (wegańska)
Szkoda, że nie podaliście Panowie wyjaśnienia co do kwasu i podpiwka. To ja nadesłałam ten przepis, 10 lat temu, jako młodziutka dziewczyna dopiero ucząca się gotować. Nie wiedziałam, że istnieje różnica, ponieważ wszystkie znane mi osoby używały nazw wymiennie, a wtedy nie było w sklepach Kujawskiego (z cykorii, moim zdaniem herezja). Potem wiele lat czekałam, aż poznam sekret kwas vs podpiwek i w końcu się dzielę: podpiwek jest na mące, nie na chlebie/okruszkach. Wystarczy zamienić ten składnik. Robię kwas też na bułce tartej, bo rzadko miewam niepotrzebne kawałki chleba (wszystko znika).
mrsnogood
Sep 21, 2012
|