puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
Data ostatniego logowania: Jun 12, 2015
Napisz do użytkownika
Pesto z jarmużu i orzechów włoskich (wegańska)
   
Pięknie pachnie, wspaniale smakuje :)
Jeśli orzechy upraży się na suchej patelni a nie np. w piekarniku, to zrobienie pesto zajmuje mniej czasu niż ugotowanie makaronu :) Bardzo polecam.
agamaja
Apr 9, 2015
Biszkopt wegański (wegańska)
Wiem, że odkopuję starą dyskusję, ale może kogoś uchroni to od głupiej wpadki, takiej jak moja :( Zaciekawiona przepisem podanym przez OpenWorld zrobiłam go, bez sprawdzenia u źródła (na blogu) i niestety, ale w oryginale jest: 2szkl mąki i 1szkl cukru, nie odwrotnie. Mojego "biszkopta" musiałam wylać a piekarnik oskrobać, bo ciasto najpierw się spieniło i wylało, a potem opadło i zostało takie płynne :( Ech, szkoda.
agamaja
Sep 8, 2014
Zebra wegańska (wegańska)
Wyżej pytałam o temp.biszkopta a miałam na myśli oczywiście zebrę, przepraszam.
agamaja
Sep 7, 2014
Zebra wegańska (wegańska)
W jakiej temp.piecze się biszkopta?
Może i pytanie jest banalne dla doświadczonych, ale ja nigdy nie lubiłam i nie umiałam piec a chciałabym to zmienić :)
agamaja
Sep 7, 2014
Majonez fasolowy (wegańska)
   
Proporcje zrobiłam "na oko", wg własnego smaku i uznania, nie dodałam czosnku, ale ten "majonez" wyszedł pyszny! Może trochę za bardzo czuć u mnie musztardę, bo dodałam Dijon, ale kiedy dodałam nieco keczupu wyszedł przepyszny sos burgerowy, taki, jaki kiedyś robiłam z majonezu, musztardy i keczupu - fantastyczny dodatek do burgerów i wędlin, a przetestowany z "salami" sojowym był rewelacyjny!
agamaja
Sep 7, 2014
|