7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

agamaja

Data ostatniego logowania: 2015-06-12 00:00:00.0
Napisz do użytkownika

Najnowsze komentarze użytkownika [6]

Pesto z jarmużu i orzechów włoskich (wegańska)
Pięknie pachnie, wspaniale smakuje :)
Jeśli orzechy upraży się na suchej patelni a nie np. w piekarniku, to zrobienie pesto zajmuje mniej czasu niż ugotowanie makaronu :) Bardzo polecam.
agamaja 2015-04-09 11:44:11.477

Biszkopt wegański (wegańska)
Wiem, że odkopuję starą dyskusję, ale może kogoś uchroni to od głupiej wpadki, takiej jak moja :( Zaciekawiona przepisem podanym przez OpenWorld zrobiłam go, bez sprawdzenia u źródła (na blogu) i niestety, ale w oryginale jest: 2szkl mąki i 1szkl cukru, nie odwrotnie. Mojego "biszkopta" musiałam wylać a piekarnik oskrobać, bo ciasto najpierw się spieniło i wylało, a potem opadło i zostało takie płynne :( Ech, szkoda.
agamaja 2014-09-08 18:49:04.808

Zebra wegańska (wegańska)
Wyżej pytałam o temp.biszkopta a miałam na myśli oczywiście zebrę, przepraszam.
agamaja 2014-09-07 17:52:03.378

Zebra wegańska (wegańska)
W jakiej temp.piecze się biszkopta?
Może i pytanie jest banalne dla doświadczonych, ale ja nigdy nie lubiłam i nie umiałam piec a chciałabym to zmienić :)
agamaja 2014-09-07 17:50:11.796

Majonez fasolowy (wegańska)
Proporcje zrobiłam "na oko", wg własnego smaku i uznania, nie dodałam czosnku, ale ten "majonez" wyszedł pyszny! Może trochę za bardzo czuć u mnie musztardę, bo dodałam Dijon, ale kiedy dodałam nieco keczupu wyszedł przepyszny sos burgerowy, taki, jaki kiedyś robiłam z majonezu, musztardy i keczupu - fantastyczny dodatek do burgerów i wędlin, a przetestowany z "salami" sojowym był rewelacyjny!
agamaja 2014-09-07 01:29:17.76






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas