7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pulpeciki jaglane w sosie pomidorowym

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

U mnie nie trzeba było zagęszczać, ale kaszę gotowałam w mniejszej ilości wody. Nie blendowałam całości - nie było potrzeby. Jadłam z pieczonymi młodymi ziemniakami i parowanym brokułem. Było pyszne!
Zanetak Aug 11, 2015

Jeśli pulpeciki się rozpadają lub są za miękkie to trzeba właśnie dodać trochę mąki owsianej (lub mielonych na sucho płatków owsianych), najlepiej na oko.
Opcjonalnie przed wrzuceniem ich do sosu, można je trochę podsmażyć na oleju, wtedy nie ma opcji by się rozpadły.
Olexy May 11, 2015

Po przygotowaniu jak na mój gust konsystencja trochę za miękka. Poza tym za mało je przyprawiłam.
Mimo to ciekawa alternatywa obiadowa.
hesiape May 2, 2015

@nyah - ja bym zalała wrzątkiem lub gorąca wodą (nieco ponad poziom płatków) na kilka minut, żeby się zaparzyły i zrobiły lepkie. To chyba miała na myśli Olexy, bo zaparzone służą właśnie jako lepiszcze do kotletów itp. Co do wody to cała się wchłonie.
patrycccja Apr 24, 2015

A te płatki owsiane to w zimnej wodzie mają być namoczone? I razem z tą wodą je dodać czy odciśnięte?
~nyah Apr 18, 2015

Już od kilku dni chodzą za mną te pulpeciki. Muszę koniecznie je jutro zrobić bo wyglądają przepysznie!
~Nafta :3 Apr 5, 2015

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas