7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Żółty "ser" z nerkowców, który się ładnie roztapia

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Czy ta pasta miso jest tutaj konieczna? albo czy można ją czymś zastapić?
~Asia Jul 23, 2016

@Marika,
Przede wszystkim żelatyna nie jest wegetariańska...
Lilly Lill Jul 22, 2016

Czy można zastąpić czymś innym agar? Myślałam o żelatynie ale nie wiem czy się sprawdzi
~Marika Jul 13, 2016

Patrycja, dopiero teraz zauważyłam Twoje pytanie ;) Tak, użyłam jasnego miso.
Nurkan Aug 30, 2013

Zrobiłam i ja ;) Na kanapkach jest przepyszny! :)
1.bp.blogspot.com/-7rmyZ2kN06w/UbdehlKACYI/AAAAAAAAA_s/fkXYJx92Itw/s1600/serro.jpg
nanak Jul 31, 2013

Nurkan, czy na pewno użyłaś jasnego miso? Czym jaśniejsze tym delikatniejsze w smaku.
patrycccja Jun 30, 2013

Sleep lover, dziękuję, nie namaczałam :D a oto mój "syr": https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/1003414_503191159752736_614248283_n.jpg , pozdrawiam!!!! :)
~Marta Jun 21, 2013

Marta: nie, nie trzeba namaczać orzechów :)
Nurkan: to pewnie zależy od rodzaju miso, ja nie czuję wyraźnie jego smaku - raczej jest wkomponowany w całość.
sleep lover Jun 20, 2013

Hej, a należy namaczać nerkowce przed, czy nie? :)
~Marta Jun 20, 2013

Zrobiłam dokładnie wg. przepisu i wg mnie smak miso zdecydowanie dominował i nie podobało mi się to (chociaż miso ogólnie lubię). Następnym razem dodam znacznie mniej miso i myślę, że wtedy będzie super. :) Topi się faktycznie dobrze, idealny do tostów czy zapiekanych kanapek! do pizzy pewnie też, ale tej opcji jeszcze nie wypróbowałam ;)
Nurkan Jun 18, 2013

Kacowski: hmm, ja bym nie eksperymentował z rodzajem orzechów - większość wegańskich serów jest właśnie na nerkowcach, musi to mieć jakieś uzasadnienie; widziałem też sery z migdałów, ale zupełnie inne niż ten.
martina: myślę, że miso można właściwie pominąć i dodać więcej soli. miso oprócz słonego daje też słodkawo - zgniły posmak (nie brzmi to dobrze, wybaczcie, ale tak postrzegam udział miso w tym przepisie ;)). sos sojowy może zupełnie zmienić smak, nie wiem, czy nie zdominuje smaku płatków drożdżowych.
sleep lover Jun 12, 2013

A miast nerkowców inne orzechy (np migdały, włoskie czy jakie tam) szkód nie narobią?
~Kacowski Jun 9, 2013

Wyszło wspaniałe,choć dawka tłuszczu jest spora :))
KKKG May 30, 2013

czy zamiast miso można dodać sos sojowy? Też jest słony...
martina May 24, 2013

A ja w życiu płatków drożdżowych nie jadłam i...nie widziałam. Więc czas poszukać, bo przepis mnie kusi! :D
nanak May 24, 2013

magdalena: pastę miso można kupić w sklepach ze zdrową / orientalną żywnością i w sklepach internetowych, w sieciówce raczej nie uświadczysz. poza tym wydaje mi się, że nic by się nie stało, gdyby pominąć miso (chociaż wtedy dobrze by było dodać nieco więcej soli).
sleep lover May 24, 2013

Gdzie mogę kupić miso? Jest dostępne w jakiejś sieciówce?
~magdalena May 24, 2013

Wow. Wow... Nie tęsknię za serami, ale aż sama mam ochotę zrobić ;) Zwł. że są i płatki drożdżowe i miso, które uwielbiam!
patrycccja May 23, 2013

wow, kosmos *_*
efedrina May 22, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas