
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Ptasie mleczko- Komentarze do przepisu -![]() Nula Jan 6, 2014
Wyglada nieapetycznie
~Tija Sep 22, 2013 ![]() Nula Mar 26, 2013 ![]() Sama przymierzam się do tego przepisu i kombinuję jakby taki efekt uzyskać :) VeGe Mar 25, 2013 ![]() Nula Mar 23, 2013 ![]() pythonpunk Mar 23, 2013 ![]() ja lubie ptasie mleczko na agarze z uzyciem dowolnego mleka roslinnego najlepiej kupowanego kokosowego albo sojowego oblane w czekoladzie , ale polecam rowniez przepis na ptasie mleczko z tego bloga ,który jest bardzo fajny i sa w nim rozne inne ciekawe przepis wiec polecam :P weganskarozpusta.blogspot.com/2013/03/ukwiecone-ptasie-mleczko.html OpenWorld Mar 15, 2013
wyszło dobre, ale się nie ścieło. dodałem 2 łyżeczki płaskie agaru i na kilka godzin do lodoówki, więc jeszcze raz podgrzałem i dodałem 2 łyżeczki płaskie agaru i nic ,zjadłem w wersji płynnej.
marcinS Mar 14, 2013 ![]() ...może ktoś się odważy ;) Ja na razie mam dość, cieszę się też niepuszystym ptasim mleczkiem ;) Z agarem w każdym razie nie wychodzi - albo nie umiem wyczuć momentu. Luna7 Mar 10, 2013
LalaAla, z agarem trzeba bardzo uważać. 4 łyżeczki to moim zdaniem za dużo.
Nie wiem jakie w smaku jest mleko sojowe z Biedronki, ale robiłam podobny deser z Alpro waniliowym. 1 L mleka, 3 PŁASKIE łyżeczki agaru (wystarczy), łyżeczka esencji waniliowej, słodzone "na oko" syropem z agawy. Metoda przygotowania podobna do opisanej powyżej, ja to wszystko jeszcze miksuję, żeby się agar rozprowadził dokładnie. Ja to potem rozlewam do małych miseczek, dekoruję owocami i wstawiam do lodówki. Super deser na lato, jak jest za gorąco żeby włączyć piekarnik. Lepiej dać mniej agaru, jeśli się nie zetnie, to zawsze można podgrzać jeszcze raz i dodać trochę więcej. Na razie tak zimno, że o tym deserze nie myślę, pączki dzisiaj będę smażyć, te tutaj puszka.pl/przepis/4100-paczki_weganskie.html ~Marta Mar 10, 2013 ![]() OpenWorld Mar 6, 2013 ![]() Nula Mar 5, 2013 ![]() LalaAla Mar 4, 2013 ![]() Aaa i jak za szybko zastyga, to można nieco podgrzać, żeby nie było grudkowate, a potem znowu ładować w foremki ;) Luna7 Mar 3, 2013 ![]() polecam dodanie do takiego ptasiego jeszcz troszke weganskiego mleka skondensowanego wtedt tez smak wychodzi fajniejszy :P albo ekstraktu waniliowego :) A co masz na mysli piszac ze podchodzilo wodą ? mi nic sie nie dzialo jak robilam na sojowym z biedry ,na kokosowym rowniez :P moje ptasie wygladaly jak ze sklepu :P tzn rozmiarem przypominaly takie sklepowe no i czekolada byla rowniez ladnie wysmarowana :P ja robie zawsze tak jak napisalam z tym ze zapomnialam dodac ,że nie papram tego mleczka w tej czekoladzie z 5 stron a potem jak zastygnie to od dolu tylko smaruje pedzelkiem albo lyzeczka kazdy bok i wychodzi wszystko ladnie i kazdy bok mleczka jest przykryta czekolada jak nalezy hehe :P:P OpenWorld Mar 3, 2013 ![]() LalaAla Mar 3, 2013 ![]() LalaAla Mar 1, 2013 ![]() Ja jak kiedys mialam agar to tez takie cos robilam tylko ze z mleka sojowego waniliowego,czekoladowego,naturalnego :P do slodzenia dawalam rozne rzeczy -czasami cukier,miod majowkowy,cukier w,czasami dalam tez aromat waniliowy choc ekstrakt zdecydowanie lepiej sie nada do tego :P Obtoczyc w czekoladzie nie jest trudno jak sie zna pewien patent : Trzeba tylko ropzuscic czekolade i potem jak juz mamy kostki ptasie to od gory i po bokach posmarowac czekolada , nastepnie dac do lodowki na kilka godzin i wtedy posmarowac znowu rozpuszczona czekoladą dol kazdej kostki i znowu do lodowki az stezeje :P proste a wtedy cala kostka jest w czekoladzie jak prawdziwe ptasie mleczko :P OpenWorld Feb 28, 2013 ![]() helutka67 Feb 28, 2013 ![]() tubbsik Feb 27, 2013 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
martina Jan 6, 2014