7739 przepisów wegetariańskich
w tym 4927 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ketchup domowej roboty

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ten ketchup to świetny dodatek (jako sos) do wegańskich gołąbków robionych wg tego przepisu:
puszka.pl/przepis/298-golabki.html
Dana May 17, 2015

Zrobiłam ten ketchup na bazie passaty. Wyszedł bardzo dobry. Szczerze polecam :)
ryfka Oct 1, 2014

Dziękuję, Patrycju. :)
Wiesz, niby jest napisane, ale człowiek czasem czuje się głupi i się woli upewnić, zwłaszcza, gdy nie jest mistrzem kuchni. :)
Lemurzasta May 30, 2014

Lemurzasta, zobacz, przepis sam ci odpowiada na pytanie: "lub 2 l przecieru, lub 0,65 l koncentratu pomidorowego" :)
patrycccja May 28, 2014

Brzmi ciekawie. :D
Jako, że nie ufam octowi spirytusowemu, to ketchup wyeliminowałam z diety... ale w wolnym czasie chyba spróbuję zrobić własny. :)
Mam tylko pytanie - czy zamiast pomidorów można użyć przecieru typu passata?
Lemurzasta May 28, 2014

Ja robię bez pestek i skórek, bo dłużej trzyma :) Ale na krótkie spożycie taki z pestkami może być, o ile one nikomu nie przeszkadzają ;)
W każdym razie mama zawsze mnie ostrzegała, że z pestkami krócej się da przechować.
Luna7 Aug 13, 2013

PS. ja nie przecieram pomidorów, tylko traktowałam je blenderem.. czy to zbrodnia? :)
orzechova Aug 11, 2013


ten ketchup jest bossski! robię już trzeci raz w tym sezonie, z podwójnej porcji :)
orzechova Aug 11, 2013

hm ciekawe, czy mi wyjdzie... w weekend przetestuje :)
Pepper nice Nov 5, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas