7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Parówki domowej roboty

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Zamiast glutenu mąki ziemnaczanej, albo mąki z tapioki
~Minia 2015-04-03 13:34:56.011

Zamiast zawijać w srebrną folię można kupić za 7zł 25 metrów otoczki do parówek i nabić za pomocą maszynki do mięsa, wychodzą wtedy jednolite i zgrnabe.
~Ksenia 2015-04-03 13:33:37.454

Mam pytanie, a ile tych parówek wyjdzie z podanych składników?
Scansenmuseum 2014-03-23 22:10:44.566

Trzymałam się przepisu a mimo tego parówki przypominają pozawijany w "sreberka" pasztet. W smaku też są średnie. Zdecydowanie wolę te ze sklepu.
koszka 2013-02-21 20:49:12.423


Bardzo dobre! Może nie wyglądają najpiękniej, ale smakują bosko.
ankaopolanka 2012-10-26 19:33:24.097

modyfikując przyprawy otrzymamy dowolny smak np kiełbasy,którą potem można wkroic np do fasolki po brytońsku
lonstar 2012-05-28 17:33:42.591

obawiam się ze tego typu parówki należy najpierw ugotować ,a potem ewntualnie smażyć jak kiełbase,mysle że zamiast foli aluminiowej można by pokombinować coś z folią do gotowania,widziałem w niektórych przepisach że tak seitan przygotowują
lonstar 2012-05-28 17:06:08.319

A gdyby je upiec zamiast gotowac?
hebiichigo 2012-05-25 11:31:49.107

LalaAla musisz improwizowac:
- metalowe sito na garnek i przykryc metalowa miska, plastikowa dobrej jakosci tez wytrzyma;
- jesli metalowego sita brak, to mozna gar obwiazac kawalkiem materialu i znowu przykryc miska.
Garnek i miska musza miec ta sama wielkosc.
Mnie zniecheca tylko ta folia aluminiowa, wiadomo, ze aluminium to nic dobrego, a nie bardzo wiem w czym mozna byloby te paroweczki zawinac? Chyba ,ze jakos by zdobyc ta plastikowa "zawijke" od oryginalnych, miesnych parowek... :-)))
Iwo-na 2012-05-25 01:05:20.026

A jeżeli nie mam naczynia do gotowania na parze? :( Przepis jest maxymalnie zachęcający ale brakuje mi parowego ustrojstwa..
LalaAla 2012-05-24 18:50:27.396

co do przechowania w lodówce to nie wiem ,ja zawsze je zamrażam,potem wrzucam do wrzątku:),
postaram sie wrzucic jakies lepsze zdjecie finalnego produktu:)
lonstar 2012-05-23 19:53:03.772

obawiam sie ze gluten jest podstawowym skladnikiem ,wystepuje we wsystkich wedlinach i parowkach sojowych dostepnych w sklepach
lonstar 2012-05-23 19:46:49.189

chciałam zapytać o trwałość takich parówek - ile czasu by wytrzymały bez lodówki (w wersji przed gotowaniem jak i po gotowaniu)?
krecha89 2012-05-20 15:12:01.027

czy mozna czymś zastąpic gluten ?????? proszę o odpowiedz :)
~ola16 2012-05-20 14:42:50.179

Aaaa, prosze prosze, niech ktos zamiesci juz zdjecia, ciekawosc mnie zzera :D
efedrina 2012-05-15 18:33:26.189

na pewno sprobuje
sklad wydaje mi sie o wiele lepszy nie ma zadnych nieciekawych skladnikow
agnmid 2012-05-15 08:33:52.96

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas