7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Parówki domowej roboty

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Zamiast glutenu mąki ziemnaczanej, albo mąki z tapioki
~Minia Apr 3, 2015

Zamiast zawijać w srebrną folię można kupić za 7zł 25 metrów otoczki do parówek i nabić za pomocą maszynki do mięsa, wychodzą wtedy jednolite i zgrnabe.
~Ksenia Apr 3, 2015

Mam pytanie, a ile tych parówek wyjdzie z podanych składników?
Scansenmuseum Mar 23, 2014

Trzymałam się przepisu a mimo tego parówki przypominają pozawijany w "sreberka" pasztet. W smaku też są średnie. Zdecydowanie wolę te ze sklepu.
koszka Feb 21, 2013


Bardzo dobre! Może nie wyglądają najpiękniej, ale smakują bosko.
ankaopolanka Oct 26, 2012

modyfikując przyprawy otrzymamy dowolny smak np kiełbasy,którą potem można wkroic np do fasolki po brytońsku
lonstar May 28, 2012

obawiam się ze tego typu parówki należy najpierw ugotować ,a potem ewntualnie smażyć jak kiełbase,mysle że zamiast foli aluminiowej można by pokombinować coś z folią do gotowania,widziałem w niektórych przepisach że tak seitan przygotowują
lonstar May 28, 2012

A gdyby je upiec zamiast gotowac?
hebiichigo May 25, 2012

LalaAla musisz improwizowac:
- metalowe sito na garnek i przykryc metalowa miska, plastikowa dobrej jakosci tez wytrzyma;
- jesli metalowego sita brak, to mozna gar obwiazac kawalkiem materialu i znowu przykryc miska.
Garnek i miska musza miec ta sama wielkosc.
Mnie zniecheca tylko ta folia aluminiowa, wiadomo, ze aluminium to nic dobrego, a nie bardzo wiem w czym mozna byloby te paroweczki zawinac? Chyba ,ze jakos by zdobyc ta plastikowa "zawijke" od oryginalnych, miesnych parowek... :-)))
Iwo-na May 25, 2012

A jeżeli nie mam naczynia do gotowania na parze? :( Przepis jest maxymalnie zachęcający ale brakuje mi parowego ustrojstwa..
LalaAla May 24, 2012

co do przechowania w lodówce to nie wiem ,ja zawsze je zamrażam,potem wrzucam do wrzątku:),
postaram sie wrzucic jakies lepsze zdjecie finalnego produktu:)
lonstar May 23, 2012

obawiam sie ze gluten jest podstawowym skladnikiem ,wystepuje we wsystkich wedlinach i parowkach sojowych dostepnych w sklepach
lonstar May 23, 2012

chciałam zapytać o trwałość takich parówek - ile czasu by wytrzymały bez lodówki (w wersji przed gotowaniem jak i po gotowaniu)?
krecha89 May 20, 2012

czy mozna czymś zastąpic gluten ?????? proszę o odpowiedz :)
~ola16 May 20, 2012

Aaaa, prosze prosze, niech ktos zamiesci juz zdjecia, ciekawosc mnie zzera :D
efedrina May 15, 2012

na pewno sprobuje
sklad wydaje mi sie o wiele lepszy nie ma zadnych nieciekawych skladnikow
agnmid May 15, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas