7745 przepisów wegetariańskich
w tym 4932 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pasta pomidorowa z tofu

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Bardzo smaczna. Smakowała nawet wybrednej 4-latce. Dodałam tylko odrobinę soli, czosnku i paprykę słodką. Dobra jako dip do warzyw
Annie Dec 17, 2015


dobra pasta, ale dopiero po zakwaszeniu sokiem z cytryny, który niweluje specyficzny posmak tofu. dodałam też trochę sosu sojowego. pasowałyby posiekane zioła, następnym razem :)
majczi Aug 4, 2015

Czy tofu twarde się nadaje do tego?
~ALA Feb 22, 2014

A ja uzywam oomidorow suszonych w oleju
dominikinha Feb 9, 2013

Na początku, byłam dość sceptyczna xD Okazało się jednak, że na pieczywie smakuje niesamowicie i mało brakowało a zjedlibyśmy wszystko przy jednym posiedzeniu ;)
Rewelka!
Dałam trochę duszonej cebuli, jeden ząbek czosnku, troszkę sosu sojowego i szczyptę przyprawy do masła :)
Triszka Jun 10, 2012

super pasta !
agnmid Apr 12, 2012

Pasta cudo! Patrycja dzieki za inspiracje :-) Ja dodalam sporo czosnku (kocham czosnek!!! :-) tylko ciupke koncentratu, dodalam sos sojowy i szczypiorek oraz oliwe z oliwek z chili (ciutke ostego do smaku). Wyszlo pyszne i nie "paprykarzowe". Mysle ze nastepnym razem poeksperymentuje z zasmazana cebulka - tez moze byc ciekawie. Pozdrawiam i baaardzo polecam - przygotowanie trwa 5 min!!! :-)
~bulefka Feb 15, 2012


bardzo smaczna i niezwykle szybka w przygotowaniu , mniam :))
puposzyja Jan 31, 2012

Bardzo dobra, rzeczywiście trochę kojarzy się z paprykarzem, możnaby kogoś nabrać ;)
sunflower_ren Mar 30, 2011

Fajna pasta taka nietypowa. Ja wrzuciłam wszystko razem i zmiksowałam. Smakiem przypomina troche rybnego paprykarza ale jak widać na szczęście ryb tam nie ma, spokojnie sobie pływają:)
veganjihad Mar 30, 2011


Bardzo mi smakowała, tylko ja dodałam duuuużo soli :-)
marpil Mar 17, 2011

pasta rewelacyjna, ja nie dodawałam wcale soli, mniam :)
~evita Oct 7, 2009

trzeba uważać z ilością cebuli, ja dałam pół było czuć tylko ją:)
elut Jan 23, 2009

uwielbiam tę pastę, często do niej wracam
agata Apr 20, 2008

Uwielbiam tą pastę, ale zazwyczaj trochę modyfikuję przepis. ;) Wolę np. zrobić ją na bazie tofu fety i jeszcze z dodatkiem szczypiorku i/lub sosu sojowego. Zazwyczaj nie dodaję też kawałków pomidorów. ;)
~Nurkan Oct 7, 2007

Pycha!!! To jest wspaniałe!!! Smakuje mi też z dodatkiem czosnku. Polecam wszystkim tą pastę!
~Wege Weronika Sep 17, 2005

mnia mniam, pychotka, tylko jak zawsze mam problem z przyprawami
~mik.d Aug 2, 2004

ostatnio znow sie zajadam ta pasta. dzis sprawdzilam ile dodaje przypraw - wyszlo ze wrzucam 2 plasciutkie lyzeczki soli (ale takiej lekko "brudnej", wiec dodajac zwykla sól trzeba wziac na to poprawke) i tylez słodkiej papryki. pieprzu nie dodaje w ogole bo ostatnio nie lubie.
robie sobie wresje super-lux ;) i z pomidorkami i z drobno posiekaną świeżą bazylią - niebo w gębie!
patrycccja Jul 4, 2002

Tak, dobrze jest również dodać trochę pomidorków pokrojonych w kostkę (oczywiście wtedy, gdy pomidory są już dojrzałe i mają smak)
Kinga Jun 26, 2000

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas