
7745 przepisów wegetariańskich
w tym 4932 wegańskich
w tym 4932 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Pasta pomidorowa z tofu- Komentarze do przepisu -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dobra pasta, ale dopiero po zakwaszeniu sokiem z cytryny, który niweluje specyficzny posmak tofu. dodałam też trochę sosu sojowego. pasowałyby posiekane zioła, następnym razem :) majczi Aug 4, 2015
Czy tofu twarde się nadaje do tego?
~ALA Feb 22, 2014 ![]() Rewelka! Dałam trochę duszonej cebuli, jeden ząbek czosnku, troszkę sosu sojowego i szczyptę przyprawy do masła :) Triszka Jun 10, 2012
Pasta cudo! Patrycja dzieki za inspiracje :-) Ja dodalam sporo czosnku (kocham czosnek!!! :-) tylko ciupke koncentratu, dodalam sos sojowy i szczypiorek oraz oliwe z oliwek z chili (ciutke ostego do smaku). Wyszlo pyszne i nie "paprykarzowe". Mysle ze nastepnym razem poeksperymentuje z zasmazana cebulka - tez moze byc ciekawie. Pozdrawiam i baaardzo polecam - przygotowanie trwa 5 min!!! :-)
~bulefka Feb 15, 2012 ![]() sunflower_ren Mar 30, 2011 ![]() veganjihad Mar 30, 2011
pasta rewelacyjna, ja nie dodawałam wcale soli, mniam :)
~evita Oct 7, 2009
Uwielbiam tą pastę, ale zazwyczaj trochę modyfikuję przepis. ;) Wolę np. zrobić ją na bazie tofu fety i jeszcze z dodatkiem szczypiorku i/lub sosu sojowego. Zazwyczaj nie dodaję też kawałków pomidorów. ;)
~Nurkan Oct 7, 2007
Pycha!!! To jest wspaniałe!!! Smakuje mi też z dodatkiem czosnku. Polecam wszystkim tą pastę!
~Wege Weronika Sep 17, 2005
mnia mniam, pychotka, tylko jak zawsze mam problem z przyprawami
~mik.d Aug 2, 2004 ![]() robie sobie wresje super-lux ;) i z pomidorkami i z drobno posiekaną świeżą bazylią - niebo w gębie! patrycccja Jul 4, 2002
Tak, dobrze jest również dodać trochę pomidorków pokrojonych w kostkę (oczywiście wtedy, gdy pomidory są już dojrzałe i mają smak)
Kinga Jun 26, 2000 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Bardzo smaczna. Smakowała nawet wybrednej 4-latce. Dodałam tylko odrobinę soli, czosnku i paprykę słodką. Dobra jako dip do warzyw
Annie Dec 17, 2015