
7745 przepisów wegetariańskich
w tym 4932 wegańskich
w tym 4932 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Kruche, pełnoziarniste ciasteczka z kokosem- Komentarze do przepisu -
Zrobilam dwa razy wg przepisu, raz dalam olej kokosowy a potem zwykly, i niestety nie wyszly kruche a takich wlasnie szukam :(
monika Jan 28, 2015
Właśnie upiekłam - w wersji bezglutenowej. :)
Użyłam mąki ryżowej pełnej i płatków jaglanych. Olej częściowo kokosowy. Symbolicznie podbarwiłam karobem (bo lubię), posypałam sezamem (bo dzieć lubi) i wyszły przepyszne. To już nie całkiem te same ciasteczka, za to dowód na elastyczność przepisu, który rekomenduję szczerze i z zapałem. Dla leniwych i eksperymentatorów. :) ~Paulina Nov 1, 2014
Lubię wracać do tego przepisu. Od jakiegoś czasu zastępuję olej 1 rozgniecionym bananem. Uwielbiam połączenie banan + kokos :) Cudnie pachnie jak się pieką, tylko koniecznie trzeba zmniejszyć ilość cukru (o połowę) przy dodawaniu banana.
Dodatkowy plus tych ciasteczek jest taki, że mogą leżakować dosyć długo. Ja piekę z podwójnej porcji i tydzień nawet dwa zamknięte w puszce się przechowują. Są bardzo słodkie, więc na raz to raczej 1-2 nie więcej. Katioczka, dzięki za pomysł. ~Marta Jun 23, 2014
uwielbiam te ciasteczka! zwykle robię podwójną porcję (szybko znikają :d) i nie rozgniatam ich za bardzo, często też pomijam cukier - zawsze wychodzą pyszne. w dodatku robią furorę wśród znajomych i rodziny :)
pathologist Apr 30, 2014
Pyszne, kruche i błyskawicznie się robią. W smaku przypominają mi takie okrągłe kokosowe ciastka kupowane w paczkach (takich jak Digestive) dawno dawno temu jak jeszcze nie byłam vege.
Jedyne co zmieniłam w przepisie to użyłam oleju kokosowego, bo poza oliwą innego tłuszczu nie miałam. Ciasteczka sa rzeczywiście bardzo słodkie, ale to dobrze bo nie da się ich zjeść za dużo. Podoba mi się pomysł z bananem, bo uwielbiam jego połączenie z kokosem, następnym razem tak zrobię. ~Marta Feb 9, 2014 ![]() RudyRydz Nov 30, 2013
bardzo proste i szybkie do zrobienia:)
następnym razem zrobię z połową cukru bo są okropnie słodkie, proszku do pieczenia też dodam mniej, ten pomysł z bananem bardzo mi się podoba, muszę spróbować :) ~Klaudek Nov 5, 2013
Można użyć zwykłego mleka zamiast sojowego?
~Czesław Jul 29, 2013 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zrobiłam mini ciasteczka, dodając kilka łyżek mleka kokosowego i banana zamiast tłuszczu. Wyszły genialne! :) Katioczka Jul 29, 2013
Zrobiłam dzisiaj wersję zmodyfikowaną: z bananem zamiast oleju, ze zwykłym mlekiem, z miodem zamiast cukru (mniej niż pół szklanki), nie miałam mąki pełnoziarnistej i zrobiłam z pszenną tortową. Jak na mój gust wyszły zbyt pulchne, jakby chlebowate :| winie za to czubatą łyżeczkę proszku do pieczenia, następnym razem nie użyję go wcale! :P no i koniecznie muszę kupić mąkę pełnoziarnistą :) pozdrawiam!
~mona Feb 22, 2013
Ciastka są fenomenalne! Pierwszy raz robiłam normalnie, a za drugim razem zamiast oleju dałam 1 dużego banana bo staram się unikać tłuszczy. Wyszły przepyszne, uwielbiam je, POLECAM! :)
~Ewa Feb 10, 2013 ![]() Do wykonania banalne, nawet gdy ktoś jak ja talentem kulinarno wegańskim nie jest :) Polecam megmojska Jan 20, 2013
Wczoraj upieklam, sa naprawde proste, szybkie i pyszne:)
~dagmara Jan 14, 2013 ![]() Jak dobrze, że od razu robiłam z podwójnej porcji! ;) Zastanawiam się nad zmniejszeniem ilości cukru o połowę i zrezygnowaniem z proszku do pieczenia. Tak czy siak - pychotka! ;) Luna7 Jun 22, 2012
Ciasteczka wyszły pyszniutkie! Zrobiłam je jednak na wzór puszkowych ciasteczek owsianych z płatków lub muesli więc wyszły bardziej ciasteczkowe niż kruche... Ale najważniejsze, że smacznie, błyskawicznie i zdrowo! :)
veg_mania Mar 25, 2012 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
przepyszne
hikora Jun 4, 2017