
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Domowy bulion krok po kroku - sekret smaku twoich zup- Komentarze do przepisu -![]() majczi May 12, 2015
A co z tym pieprzem?
~Pawel Jan 24, 2014 ![]() Zwykle w ten sposób gotowałam coś niby rosół, ale nigdy nie wpadłam na to, żeby gotować w większych ilościach i mrozić. Dzięki za patent :D ryfka Nov 28, 2013 ![]() patrycccja Oct 30, 2013 ![]() Solshine Oct 30, 2013 ![]() patrycccja Sep 24, 2013
Czy zalewasz warzywa po podsmażeniu gorąca wodą czy zimną? I czy podsmażasz całe warzywa?
~edit Sep 24, 2013
polecam z tych posiekanych warzyw zrobić później sałatkę jarzynową :) i nic się nie marnuje!
~znikam Aug 31, 2013 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() najlepszy, gotuję zawsze ponad dwie godziny (w zasadzie to sam się gotuje ;)), nie pomijam żadnego składnika, a cebulę porządnie opalam. zawsze wychodzi. używam czy to jako baza do zup, kremów, czy nawet sam z marchewką i ryżem/kaszką jaglaną. aha i dodatek lubczyku naprawdę świetnie temu bulionowi robi, najpierw gotowałam bez, bo nie miałam, aż w końcu kupiłam suszony otarty lubczyk i byłam w szoku :D. majczi Aug 30, 2013 ![]() Taki bulion można też podać jako rosół, po wyciągnięciu warzyw, z pokrojoną w talarki marchewką i makaronem, albo z tartymi warzywami i ryżem lub kaszką manną. W takim wypadku jednak według mnie lepszy jest bulion bez przesmażonej włoszczyzny. Podobnie przy czystym barszczu, o czym wspomniałaś w przepisie. Jeśli chodzi o cebulę, to znam ten patent od mojej mamy. Cebule kładziemy bezpośrednio na palniku i opalamy z dwóch stron. Kuchenka elektryczna też daje radę. Potwierdzam, zupy trzymane na niewielkim gazie przez kilka godzin są bogatsze w smak. Ogólnie polecam, warto jest włożyć trochę więcej wysiłku w przygotowanie smacznej zupy :) ryfka May 22, 2013 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak dla mnie bulion doskonały. Przepyszny bezmięsny rosół. Dzieci się zajadają i my też!! ElaM Jan 12, 2013
pychota
~lili Dec 18, 2012
malolata71 > mam tak czesto, wiec gotuje bulion np. poprzedniego dnia i zostawiam na noc z tymi warzywami w garnku. Czasami nawet zbyt mocno przesiaka ich smakiem, kiedy przesadze z np. kapusta czy selerem :)
efedrina Dec 14, 2012 ![]() Feria Dec 14, 2012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miała być z pomidorowa, ale tak mi smakował, że ostatecznie zjadłam z samym makaronem i pietruszką jako rosołek :)Gotuję zupy cały czas, bez żadnych przepisów, ale ten przekonał mnie, żeby zmienić parę swoich przyzwyczajeń. Thuvien Nov 28, 2012 ![]() malolata71 Oct 31, 2012 ![]() patrycccja Jan 2, 2012
Świetny przepis :). Dodać mogę, że sól najlepiej dodać na samym końcu gotowania. Wtedy warzywka zdążą oddać smak do tegoż bulionu :)
~emerytowany student Apr 14, 2011 ![]() A przecież każde warzywko coś "wnosi" do bulionu. Na takim bulionie każda zupa musi się udać! Dana Apr 14, 2011 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
2. winny moze byc pasternak, ktory w warzywniakach sprzedaja nam jako pietruszke, a ktory jest bardzo bardzo slodki, natomiast innego smaku za duzo od siebie do wywaru nie dodaje (sprawdz w google wyglad pasternaku i pietruszki, roznia sie nieznacznie, wielkoscia i kolorem, ale jak juz sie wie, to latwo mozna rozpoznac, rowniez po zapachu)
~ksz May 22, 2015