7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Sztandarowa babka czyli ciasto kokosowo-cytrynowe

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Temperatura 180st.C, a jak długo się piecze?
~kasia Apr 23, 2017

Niflheim, spróbuj zmienić formę. Mi wychodził zakalec jak piekłam w za wysokiej formie.
attuna Apr 19, 2014


Ciasto w smaku wyszło przepyszne, dobrze słodkie i aromatyczne. Jednak wyszedł mi dość mocny zakalec i ciasto ma nieprzyjemną konsystencję. Co mogłam źle zrobić?
Niflheim Apr 18, 2014

Dziś zrobiłam, wyszła naprawdę bardzo dobra kokosowo-cytrynowa babka :) Polecam serdecznie, super przepis. Uwielbiam wegańskie wypieki, zawsze wychodzą.
~Hekate Mar 30, 2013

To ze cos zawiera mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych nie oznacza, że jest nie wegańskie. Owszem w niektórych produktach jest w nich(mono i di...) zawarty tłuszcz zwierzęcy ale zazwyczaj w roslinnych produktach ten tluszcz to tluszcz roslinny. Poczytajcie na necie, a jak nie ma pewności to trzeba napisać do producenta produktu i sie dowiedzieć. Ja tak robię-zawsze odpisują:) A co do ciasta to na pewno zrobię. Brzmi smakowicie:)
sieja88 Dec 10, 2012


Fantastyczna babka, smakuje wszystkim, zwłaszcza jak się upiecze w formie do babki. Mięsożercy rozdziawiają japki ze zdziwienia, że to bez mleka i jajek. Widok bezcenny, polecam.
attuna Dec 9, 2012

Ja najbardziej lubię mleko kokosowe Rapunzel (bio) i Aroy-D. Pierwsze chyba tylko na evergreen.pl, drugie w wielu miejscach, jedno z popularniejszych, w Bomi oraz Piotrze i Pawle na pewno dostępne. Generalnie robiąc zakupy czytam skład i zwracam dodatkowo uwagę na ilość % - im mniej tym bardziej rozwodnione mleczko.
patrycccja Apr 21, 2011

Thanks mater anyway
cyla91 Apr 21, 2011

Dobra juz sprawdzilam ze to jest "Suitable for VEGE"
cyla91 Apr 21, 2011

Sprawdź w Carrefour. W Brązowym opakowaniu. Powinno być przy sosach sojowych, makaronach ryżowych, tabasco...
mater Apr 21, 2011

Jakiego mleka kokosowego (jakiej firmy) używacie? Bo chciałam kupić takie w puszce z fioletową etykietką w Tesco, ale zawiera mono- i diglicerydy kw. tł. i w takim razie nie jest wege :/ I gdzie kupujecie to mleko? Czy może kupujecie po prostu kokosa i z niego uzyskujecie mleczko?
cyla91 Apr 21, 2011

Standardowo piecze się w 180'C. Myślę że do tego przepisu to jak ulał.
patrycccja Dec 17, 2010

ile pieczemy czasu i w jakiej temperaturze?
eli_winter Dec 17, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas