7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Farszynki wegańskie - ziemniaczane kotlety z farszem z soi

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Robiłam z farszem z soczewicy, wyszły smaczne. Wypróbowałam smażone ale i gotowane. Gotowane może nawet bardziej mi smakowały lżej strawne i mniej kaloryczne. Tak czy siak pycha.
~Amarena May 14, 2013

Bardzo dobre! Ale ciężkie, jak to smażone.
RudyRydz Mar 23, 2013


pycha! :)
zamrucz Apr 13, 2012

Myślę, że wszystko co da się usmażyć, da się też upiec - co najwyżej nie będzie takie chrupiące i nieco inne w smaku. W drugą stronę na pewno jest trudniej - i nie myślę tu o ciastach ;) ale np. jakichś burgerach, które na patelni lubią sie rozwalać....
~zuza Dec 6, 2011

jak myślicie można upiec zamiast smażyć?
koralina Nov 29, 2011


są przepyszne, smakowały nawet zawodowym mięsożercom. Trochę gumowate przez mąkę ziemniaczane ale ma to swój urok i mi to pasuje. Są przepyszne na ciepło(od razu z patelni) jak i na zimno i też dobre potem odgrzewane. Po prostu super. No i ogromna dowolność w farszach! Zagościły na stałe w naszym menu:D
koperco Oct 23, 2011

pyyycha! do farszu dodalam jeszcze oregano. bardzo pasowalby do nich sos pieczrkowy...
fasolka Sep 20, 2011

no smaczne ;) nawet bardziej po wegetariańsku (z jajkiem), chociaż dosyć mocno czuć mąkę ziemniaczaną.
~glucio Mar 29, 2011

Całkiem smaczne:) wg mnie warto zjeść tylko z surówką, bez żadnych innych dodatków. Ewentualnie polane sosem. Ciekawe, czy smażone bez tłuszczu też by wyszły. Nie byłam pewna, więc usmażyłam na oleju, ale wolę smażyć na prawie suchej patelni.
jazgottt Jan 23, 2011

Właściwie to nie wiem, czy to robi różnicę. Tylko ja zawsze, gdy zamieniam jajka w oryginalnym przepisie mąką kukurydzianą, to mieszam ją z wodą i dopiero dodaję do pozostałych składników.
moni Jan 6, 2011

Jakie znaczenie ma rozpuszczanie mąki kukurydzianej w wodzie? Ja dałam na sucho tj bezpośrednio do ziemniaków i było ok.
jokka Jan 2, 2011

Wypróbowałam danie jest przepyszne u mnie był farsz z czerwonej soczewicy z cebulką, czosnkiem i majerankiem.
Warto wypróbować.Z całą pewnością kotleciki będą często gościły na moim stole. Smakowały nawet mojemu mięsożernemu mężowi.
jokka Jan 2, 2011

bardzo mi smakowało, drugi raz jak robiłam dodałam do farszu trochę przecieru pomidorowego w i też wyszło dobrze ;)
Gabryella Nov 24, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas