7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Fasolka biała w sosie pomidorowym (z tofu wędzonym lub bez)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Hmmm, a czy to nie jest po prostu wegańska wersja fasolki po bretońsku? Jak przestałam jeść mięso, to bardzo mi brakowało tego dania. Wyczytałam na jakimś forum, że w przepisach wegańskich często zastępuje się boczek/kiełbasę tofu wędzonym. I to był strzał w dziesiątkę.
Robię od lat fasolkę po bretońsku według przepisu mojej Mamy zamieniając kiełbasę na tofu wędzone. Przepis jest prawie identyczny do tego powyżej. Doprawiam jeszcze majerankiem i często dodaję marchew jak opisane w komentarzach.
Pyszne, zróbcie sobie pełen gar. Na drugi dzień jest jeszcze lepsze.
~Marta Feb 7, 2016

Szybkie, proste i do tego pyszne. Czego chcieć więcej? :)
Irokezik91 Jan 11, 2016

Zastanawiam się ile użyć fasoli suchej do tego przepisu żeby wyszło tyle ile 2 puszki fasolki... :) Chyba jakąś szklankę?
~Flora Aug 24, 2015

W ramach porządków wiosennych znalazłam w szafce "dyżurną" puszkę czerwonej fasoli. Zrobiłam potrawę wg przepisu. Właśnie zajadam się nią, ale z kaszą krakowską (gryczana łamana, gotuje się błyskawicznie). Nareszcie coś konkretnego po truskawkach i czereśniach. Polecam. Konkretne i pikantne.
Dana Jun 23, 2014

jeżu, jak ja dawno nie jadłam fasoli...
~anulka May 11, 2014

Jestem pod wrażeniem. Przepyszna. Syn i dzieci sąsiadów zajadają ze smakiem. Mam nadzieję, że dla męża wystarczy:P
woman76 May 11, 2014

Muszę przyznać, że przepyszne! Dobór przypraw robi swoje. Ja zrobiłam danie z połączenia białej i czerwonej fasoli. Zamierzam jeszcze nie raz skonsumować! :D
Greeney Dec 11, 2011

Po raz kolejny zrobilam i po raz kolejny sie zachwycilam. Ten przepis jest genialny! Jednak po kilku (udanych) probach przygotowania fasolki wypracowalam wlasny, lekko zmodyfikowany przepis. Cebulke smaze na wiekszej ilosci oliwy, zeby wszystko razem dodac do sosu. Fasolke daje zarowno biala jak i czerwona-w proporcjach pol na pol. Do tego duuuuzo pieprzu!
dak0ta Dec 15, 2010

Wyszła bardzo smaczna:) oprócz cebuli podsmażyłam też marchewkę i całość poddusiłam. Potem dopiero dodałam przecier pomidorowy (bo pomidorów w puszce nie posiadam w swoich zapasach). Pomimo modyfikacji przepisu wyszło ok:).
jazgottt Dec 12, 2010

Zainspirowałaś mnie tym przepisem. Zmodyfikowałam go troszeczkę. Dodałam marchew i seler. Wcześniej starłam je na tarce i poddusiłam na oliwie z cebulą. Przyprawiłam to wszystko jw. oraz solą ziołową i gałką muszkatołową. Fasolkę ugotowałam sama.
Danie jak dla mnie wyszło rewelacyjne
Natka Nov 19, 2010

Zawsze mam problem z doprawianiem potraw dlatego bardzo ucieszylo mnie podanie dokladnych proporcji przypraw. Wychodzi wspaniale. Daje w pelni zasluzony komplet gwiazdek.
dak0ta Nov 4, 2010

Tak sama z siebie nie za często miałabym ochotę na taką fasolkę - jakoś nie przepadam za daniami ze strączkowymi w roli głównej. Ale jak zrobi ją mój Wojtek, jak już zapachnie, zanęci... oj to chętnie wyjadam, bardzo chętnie :) Świetnie dobrane przyprawy.
patrycccja Nov 2, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas