7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Makaron z cukinią

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

dla jedzących polecam dodać do usmażonej cukinii dwie łyżki mascarpone i odrobinę wody, podgrzać mieszając, aż zrobi się sos. pyszne :).
majczi Aug 7, 2014

Zmodyfikowałam przepis do tego stopnia, że nadawałby się do osobnego zapuszkowania, zwłaszcza, że efekt końcowy okazał się świetny. Do podsmażonych i pokrojonych w kostkę świeżych pomidorów dodałam cukinię (odstała swoje z solą), a pod koniec smażenia płatki chilli, przepisowy czosnek, bazylię, oregano i dwie duże łyżki serka philadelphia. Podałam z pełnoziarnistym penne. Mniam.
Zanetak Jun 15, 2013


mmm, przepyszne! użyłam makaronu spaghetti i dodałam prażone płatki migdałowe. następnym razem tylko odpuszczę cebulę, w sumie niewiele wnosi do tego dania. bardzo polecam, faktycznie chyba najlepszy sposób na cukinię.
majczi Feb 1, 2013

Właśnie zrobiłam - pyyyyyszne!
littlemiracles Aug 22, 2012

Pierwszy raz sama zrobiłam coś z cukinią... i to jakie dobre:D Pełne zaskoczenie, bo zawsze byłam do cukinii negatywnie nastawiona, wydawała mi się paskudnym warzywem bez smaku:)
Inon May 29, 2012

Cukinię na patelni zalewam bulionem warzywnym. cukinia nabiera fajnego smaku, a bulion odparowując zostaje sosem :)
magrusia Apr 11, 2012


Delikatnie zmodyfikowane i bez cebuli, ale pycha:)
Alik Jul 29, 2011

Robiłam to danie w poniedziałek. Wyszło przepyszne:)
~aniab Jul 28, 2011

Bardzo fajny przepis. Urozmaiciłam go jeszcze pomidorem, który dodałam w trakcie duszenia a na talerzu dodałam 2 łyżeczki jogurtu naturalnego. Pychotka:)
dolores272 Jan 9, 2010

Nie odsączałam cukinii bo lubię, jak jest chrupka - a wtedy tak czy siak robi się błyskiem :) Nie dodawałam też ziół bo nie miałam ochoty. Wyszło pyszne :)
patrycccja Sep 21, 2009

Nie wiem, ja zawsze odsączam i wierzcie mi, że oddaje sporo wody. Poza tym to trzymanie jej w soli ma też inną funkcję - tak mi się zdaje. Ona wtedy trochę mięknie i dzięki temu na patelni robi się szybciutko...
Olga Aug 24, 2009

Odsącza się raczej bakłażana, o odsączaniu cukinii nie słyszałam ;)
~oho! Aug 24, 2009

proste i bardzo dobre :)
chilika Aug 15, 2009

wszystko super, ale po co odsaczac cukinie? 0.o
~ef Aug 11, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas