7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Makaron z cukinią

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

dla jedzących polecam dodać do usmażonej cukinii dwie łyżki mascarpone i odrobinę wody, podgrzać mieszając, aż zrobi się sos. pyszne :).
majczi 2014-08-07 22:29:24.486

Zmodyfikowałam przepis do tego stopnia, że nadawałby się do osobnego zapuszkowania, zwłaszcza, że efekt końcowy okazał się świetny. Do podsmażonych i pokrojonych w kostkę świeżych pomidorów dodałam cukinię (odstała swoje z solą), a pod koniec smażenia płatki chilli, przepisowy czosnek, bazylię, oregano i dwie duże łyżki serka philadelphia. Podałam z pełnoziarnistym penne. Mniam.
Zanetak 2013-06-15 13:21:14.253


mmm, przepyszne! użyłam makaronu spaghetti i dodałam prażone płatki migdałowe. następnym razem tylko odpuszczę cebulę, w sumie niewiele wnosi do tego dania. bardzo polecam, faktycznie chyba najlepszy sposób na cukinię.
majczi 2013-02-01 17:00:00.325

Właśnie zrobiłam - pyyyyyszne!
littlemiracles 2012-08-22 13:44:47.019

Pierwszy raz sama zrobiłam coś z cukinią... i to jakie dobre:D Pełne zaskoczenie, bo zawsze byłam do cukinii negatywnie nastawiona, wydawała mi się paskudnym warzywem bez smaku:)
Inon 2012-05-29 21:53:23.321

Cukinię na patelni zalewam bulionem warzywnym. cukinia nabiera fajnego smaku, a bulion odparowując zostaje sosem :)
magrusia 2012-04-11 13:26:24.217


Delikatnie zmodyfikowane i bez cebuli, ale pycha:)
Alik 2011-07-29 14:27:16.649

Robiłam to danie w poniedziałek. Wyszło przepyszne:)
~aniab 2011-07-28 22:22:02.438

Bardzo fajny przepis. Urozmaiciłam go jeszcze pomidorem, który dodałam w trakcie duszenia a na talerzu dodałam 2 łyżeczki jogurtu naturalnego. Pychotka:)
dolores272 2010-01-09 14:21:24.904

Nie odsączałam cukinii bo lubię, jak jest chrupka - a wtedy tak czy siak robi się błyskiem :) Nie dodawałam też ziół bo nie miałam ochoty. Wyszło pyszne :)
patrycccja 2009-09-21 09:56:12.981

Nie wiem, ja zawsze odsączam i wierzcie mi, że oddaje sporo wody. Poza tym to trzymanie jej w soli ma też inną funkcję - tak mi się zdaje. Ona wtedy trochę mięknie i dzięki temu na patelni robi się szybciutko...
Olga 2009-08-24 23:08:49.231

Odsącza się raczej bakłażana, o odsączaniu cukinii nie słyszałam ;)
~oho! 2009-08-24 15:02:13.962

proste i bardzo dobre :)
chilika 2009-08-15 18:12:42.594

wszystko super, ale po co odsaczac cukinie? 0.o
~ef 2009-08-11 21:34:02.01

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas