7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kopytka

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Zrobiłam - z mąki razowej, 1,5 porcji wszystkiego. Sama nie zjadłam, bo jestem weganką, ale zjedzone kopytka z 1,5 kg ziemniaków i 400gr mąki przez dwie osoby na jeden obiad chyba o czymś świadczy :D z sosem pieczarkowym były :)
dariak1987 Sep 9, 2012

kopytka można robić bez stolnicy! trzeba tylko rozrzedzić ciasto mlekiem lub wodą(ok. pół szklanki a i może być więcej), wrzucić do woreczka foliowego, najlepiej takiego do mrożonek, uciąć róg i wyciskać na wrzątek ucinając partie ciasta
tiny Apr 1, 2012

Wlasnie robie:) z sosem pieczarkowym... dawno kopytek nie jadlam:)
~Silverka May 27, 2010

Teraz dopiero zauważyłam że przepis na sos również jest Twój :)
Malwua Apr 21, 2010

Do masy wg Twojego przepisu dałam z dobre 200g szpinaku, wyszły smaczne i miały fajny kolor. Podałam je z sosem koperkowym puszka.pl/przepis/4961-kremowy_sos_koperkowy.html :)
Malwua Apr 21, 2010

Kopytka i gnocci to niewielka różnica. A gnocci ze szpinakiem robiliśmy - mniam :)
~pat Apr 20, 2010

Nie próbowałam, ale jak dobrze odparujesz szpinak, to może wyjdą. Daj znać, jesli się odważysz spróbować, czy wyszło, bo pomysł brzmi ciekawie :)
ryfka Apr 19, 2010

A czy będą też dobre i nie rozpadające się jeśli dodam trochę szpinaku podsmażonego z mrożonki? :P
Malwua Apr 19, 2010

Ładnie to na zdjęciu wygląda ;)

Ale ja nie przepadam za smażonym ;/
Olenika92 May 30, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas