7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Zasmażana kapusta kiszona

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Gotuję kapustę bez liścia i ziela(kiedyś zapomniałam dodać i okazało się, że tak mi lepiej smakuje:-)), nie odlewam wody. Smażę cebulę(dużo!) na złoto i dodaję mąkę(tyle by dobrze zagęścić wodę w której gotuje się kapucha) i taką zasmażkę dodaję do kapusty - wychodzi kapusta w kremowym sosie, przepyszna, że aż palce lizać! Podaję z ziemniakami, szarymi kluskami ziemniaczanymi; makaronem; gotowaną z mniejszą ilością wody wykorzystuję do krokietów, a z grzybami do pierogów; i jeszcze wersja z grochem... Przepis baza i do tego chyba tradycyja w Polsce. Polecam gorąco!
Iwo-na Oct 4, 2012


Wyszło przepyszne!!! Co prawda pierwszy raz robiłam zasmażkę i chyba mi nie do końca wyszła to i tak smak końcowy kapustki powala :)
LalaAla Feb 6, 2012

ja polecam dodać łyżkę koncentratu pomidorowego i 1/3 puszki groszku zielonego. Palce lizać, pseudo bigos.
~Kaś Mar 10, 2011

Ja robię z dwoma modyfikacjami:
1. Dodaję do gotowania łyżeczkę mielonego kminku
2. Podsmażam cebulę na oleju, oprószam ją mąką i dopiero mieszam z kapustą (dodaję też troszeczkę masła dla smaku).

A całość można zmieszać potem z ziemniakami i mamy śląski panczkraut
zabrzanin Jan 30, 2011

zasmażkę robię razem z podsmażoną cebulą- też fajnie:)
zabobon Oct 29, 2009

W moim rodzinnym domu taką kapustę z suszonymi grzybami robi się na wigilię :)
ryfka Oct 28, 2009

Można dodać osobno ugotowane i drobno pokrojone suszone grzyby - pycha! A wywarem z grzybów zalać kapustę do gotowania zamiast wodą.
~Magda Oct 27, 2009

w końcu zrobiłem tę kapustę i się udała, juchuu
co prawda nie dałem liścia i kulek, ale trop jest dobry:) dzięki
zabobon Oct 27, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas