
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Zasmażana kapusta kiszona- Komentarze do przepisu -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wyszło przepyszne!!! Co prawda pierwszy raz robiłam zasmażkę i chyba mi nie do końca wyszła to i tak smak końcowy kapustki powala :) LalaAla Feb 6, 2012
ja polecam dodać łyżkę koncentratu pomidorowego i 1/3 puszki groszku zielonego. Palce lizać, pseudo bigos.
~Kaś Mar 10, 2011 ![]() 1. Dodaję do gotowania łyżeczkę mielonego kminku 2. Podsmażam cebulę na oleju, oprószam ją mąką i dopiero mieszam z kapustą (dodaję też troszeczkę masła dla smaku). A całość można zmieszać potem z ziemniakami i mamy śląski panczkraut zabrzanin Jan 30, 2011
Można dodać osobno ugotowane i drobno pokrojone suszone grzyby - pycha! A wywarem z grzybów zalać kapustę do gotowania zamiast wodą.
~Magda Oct 27, 2009
w końcu zrobiłem tę kapustę i się udała, juchuu
co prawda nie dałem liścia i kulek, ale trop jest dobry:) dzięki zabobon Oct 27, 2009 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Gotuję kapustę bez liścia i ziela(kiedyś zapomniałam dodać i okazało się, że tak mi lepiej smakuje:-)), nie odlewam wody. Smażę cebulę(dużo!) na złoto i dodaję mąkę(tyle by dobrze zagęścić wodę w której gotuje się kapucha) i taką zasmażkę dodaję do kapusty - wychodzi kapusta w kremowym sosie, przepyszna, że aż palce lizać! Podaję z ziemniakami, szarymi kluskami ziemniaczanymi; makaronem; gotowaną z mniejszą ilością wody wykorzystuję do krokietów, a z grzybami do pierogów; i jeszcze wersja z grochem... Przepis baza i do tego chyba tradycyja w Polsce. Polecam gorąco!
Iwo-na Oct 4, 2012