7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Boczniaki duszone na ostro (albo i nie) z musztardą- Komentarze do przepisu -to jest super szybkie i przeprościutkie, a smak- rewelacja!! odkąd odkryłam w małym warzywniaku boczniaki za 8,8pln/kilo, jem prawie codziennie z kaszą gryczaną :) dorzucam też marchewkę. szał! orzechova Mar 27, 2014 Znakomite. Właśnie zrobiłam na jutrzejszy obiad do pracy i muszę się powstrzymać, żeby nie zjeść wszystkiego już dzisiaj;). Zagęściłam lekko mąką i dodałam pietruszkę, bo pasuje mi do grzybów. To był pierwszy raz kiedy robiłam coś z boczniaków, ale na pewno nie ostatni;) zielenina Feb 23, 2014
Znakomite połączenie kaszy gryczanej i duszonych boczniaków. Zapomniałam posolić kaszę (jak zwykle), ale sos z boczniaków wyrównał smaki. do tego surówka z pomidorów, kiszonych ogórków i cebulki... Zasmażka z maki do boczniaków nie jest konieczna (dla bezglutenowców). Obiad szybki w przygotowaniu, smaczny i pożywny. Polecam :)
Dana Nov 7, 2013 Robilam bez zasmazki i na jogurcie grackim. polaczenie boczniaka i musztardy- wysmienite. Do tego kasza jeczmienna, i pyszny obiad gotowy. mandragora11235 Jun 9, 2013
Powtórka z przepisu... Och, warto przepisy odświeżać!!! Zwłaszcza, jeśli takie smaczne potrawy:)
Dana Nov 6, 2012
Zamiast zasmażki dałabym gęstego jogurtu naturalnego (typu "grecki"). Do tego czosnek, natka pietruszki + ulubione przyprawy i jak znalazł do kaszy gryczanej, którą widzę na zdjęciu :) Albo mozna boczniaków nie siekać drobno, tylko całe zgrillować na patelni grillowej , osobno zrobić, np. sos pomidorowy i dorzucić grzyby do gotowej potrawy... Pozdrawiam!
~Paulina Jan 16, 2012
Bardzo mi smakowało, ale następnym razem dokonam jednej zmiany: Zrezygnuję z zasmażki, boczniaki uduszę z cebulką podlewając jedynie bulionem i doprawiając musztardą, a następnie tylko delikatnie zagęszczę mąką. Myślę że to sprawi że danie będzie mniej "przaśne", bardziej delikatne i wykwintne. Wydaje mi się, że zamiast musztardy można użyć białego wina - powstanie wtedy bardzo pyszny sos, a potrawa zyska zupełnie inny charakter.
amanii Aug 21, 2011
mnie nie bardzo smakowało, może to "kwestia smaku":)
~kappa Jan 12, 2011
świetne! podałam właśnie z kaszą gryczaną. udało mi się ja ugotować bez mieszania i nie przypalić nic a nic :)
dałam więcej ostrej musztardy Dijon i ciut ostrej papryki, bo lubię na ostro :) koleżanka, co od lat nie jadła kaszy gryczanej , bo nie lubiła, wcięło wsio :) ha! polecam! MEDeah Jan 10, 2011
dziś zrobione i zaliczone do ulubionych boczniakowych potraw PYCHA! :)
~ula Feb 22, 2010
Zrobiłam ten przepis używając pieczarek zamiast boczniaków i muszę przyznać że też bardzo dobre:)
mammalin Feb 13, 2010 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Połączenie boczniaka z musztardą rewelacyjne. Nie robiłam zasmażki, myślę ze nie ma potrzeby. Z kasza gryczaną rewelacja
mańka Oct 31, 2016