7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Lasagne pieczarkowo-paprykowo-cukiniowa

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

A jednak my po prostu nie lubimy rozmarynu. Wypróbowałam już trzy przepisy z tą przyprawą i za każdym razem kompletna porażka! Muszę spróbować tej lasagne z pominięciem rozmarynu :)
Kociabanda Mar 7, 2016


wyszło mniam :]
czemutotak Feb 8, 2015


Nigdy nie jadłam aż tak dobrej! Jedyne co w niej zmieniłam, to wymieszałam wszystkie farsze w jeden. Wszyscy domownicy byli zachwyceni!
ciasteek Jan 14, 2015

Możliwe, że jedna z moich papryk nie była dojrzała mimo iż miała czerwony kolor... Teraz sobie przypomnialam, że jak obieralam papryki to jedna miała podejrzanie maleńkie pesteczki. Szkoda, że jej nie spróbowałam. Teraz już nie dojdę. Możliwe, że to przez nią u mnie lazagne wyszła tak paskudna :(
Kociabanda Jan 29, 2014

Sporo lazani już robiłam i po raz pierwszy klapa :( Zrobiłam dokładnie wg przepisu z jednym wyjątkiem: nie miałam świeżego rozmarynu, więc użyłam torebkowego. Nie wiem. Może dałam trochę za dużo? Moim zdaniem rozmaryn tu zupełnie nie pasuje. Nie da się tego jeść :( Zupełnie nie w moim i męża guście. Bardzo dziwny posmak wyszedł. Coś nie zagrało w tym zestawieniu :(
Kociabanda Jan 28, 2014

kropa- bo pewnie dodalas koncentratu a to co innego niz przecier:) tak mi sie wydaje:>
switezianka Feb 6, 2012

A orientuje się ktoś na jaką wielkość formy jest ten przepis?
~PiiaMiau Sep 30, 2011

Super przepis :) Oczywiście pozmieniałam sobie składniki według uznania np dodałam chili, ponieważ lubię na ostro. Czytałam też na innych stronach że lasagne też powinno sie przykryć folią aluminiową i tak też zrobiłam.
Po upieczeniu odstawiłam na jakies 20 min.
Piekłam przez okolo 30-40 minut w temp 200 stopni.
Super :) Polecam wszystkim :)
lovela5 Aug 27, 2011


Zrobiłam według przepisu i wyszło mega pomidorowe :/ naprawdę dawaliście aż 500 g przecieru pomidorowego ? w mojej lasagne nie czuć pieczarek, nie czuć cukinii, nie czuć papryki... smak przecieru pomidorowego zdominował wszystkie składniki. Co zrobiłam źle ? :(
kropa May 5, 2011

Całkiem dobra - szczególnie na drugi dzień !! Dla mnie trochę za tłusta wyszła ale to pewnie dlatego że za dużo oliwy polałam do smażenia.
Vanja86 Nov 2, 2010

dobra wyszła :)

tylko poszłam za radą jednej z osób i namoczyłam makaron w gorącej wodzie i to najgorsze co zrobiłam! zlepiły sie te plastry musiałam sie rozdzielać nożem, przez to pękały :( nie namaczajcie makaronu :))
kajka Oct 7, 2010

Bardzo dobre. Troche sie balam jak to wszystko mi wyjdzie bo nigdy nie robilam wczesniej lasagne a przepis nie jest do konca sprecyzowany ale dalam rade:) Danie syte i mimo iz dosc pracochlonne, warte zrobienia.
dak0ta Oct 4, 2010

Świetny przepis! Dorzuciłam na górę wegański ser sojowy. Pycha:)
Asiu Sep 6, 2010

miałam problemy z krojeniem, ale smakowo to uderzyło całkowicie w mój gust. Polecam!
sokovirufka Aug 27, 2010

OK, poszłam na kompromis - moczyłam płaty przez kilka minut w gorącej wodzie. Zastąpiłam też cukinię drobno pokrojonym, surowym brokułem z posiekanymi oliwkami. Wyszło przepysznie, fantastyczny przepis! Czuję się dumna :)
xxl Jan 19, 2010

Czy płaty makaronu należy ugotować przed użyciem? Opakowanie mówi, że nie, ale wolę się upewnić.
xxl Jan 19, 2010

Uwaga trafna,że na zimno lepsza :)
*nie napisałeś jak piec, wiec jakby co to ja piekłam ją w 200 stopniach/ ok 30min
veganjihad Nov 14, 2009

Tak, w naczyniu żaroodpornym, ale prostokątnym. Najlepiej takim, którego powierzchnia jest wielokrotnością wielkości płata lasagne - żeby nie trzeba było nic łamać, sztukować itp :) No i dobrze, jeśli ścianki naczynia są pionowe, nie rozszerzają się (ale ten warunek spełnia większość naczyń). Powodzenia :)
patrycccja Jun 18, 2009

Dziekuje za odp . Ale mam jeszcze jedno pytanie : Pieczemy to w naczyniu zaroodpornym czy na czyms innym ?
Dread Jun 18, 2009

Ja kupuję Melissa (Primo Gusto). Dread, masz jakieś wątpliwości co do osiągalności takiego makaronu? :)
patrycccja Jun 16, 2009

Jaki kupujesz makaron ( z jakiej firmy ;) ) zeby byl bez jajek ? ;)
Dread Jun 16, 2009

bardzo ciekawa a propozycja.mam zamiar wkleić w najbliższy jadłospis
sita108 Oct 1, 2008

Pyszne!:) Rodzince bardzo smakowało:) tylko z podanej ilości wyszło mi jedzenia na 3 osoby, no chyba, że moja rodzina to takie żarłoczki ;)
nadziejka88s Sep 5, 2008

Zapowiada się bardzo smaczne danie. Super zdjęcie :)
~michu Aug 5, 2008

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas