7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ciasto bananowe

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ciasto wyszło pyszne, tylko problem był z wyjściem z blaszki. Następnym razem uzyję papieru do pieczenia.
Dodałam łyżeczkę proszku do pieczenia z łyżeczką octu jałowego.
DorotaAndrzej Oct 28, 2017

ono tak wychodzi ludziom bez sody i bez proszku? nie robi się król zakalców?
~znikam Jan 3, 2014

Dziś pierwszy raz zrobiłam to ciasto wg przepisu zamieszczonego powyżej, rzeczywiście pyszne!!!
OlaS Jan 3, 2014

Trzeba dać proszku do pieczenia i piec w niższej temp. ;)
~m Feb 3, 2013

nie potrzeba tu jeszcze sody oczyszczonej?
~Paula Dec 28, 2012

Podziwiam tych, którym wyszło to ciasto. Moje to tragedia. Wszystkie składniki jak w przepisie zastosowałam. Wyszedł koszmar. Spieczony z wierzchu, w środku zakalec. Poza tym zapach niezbyt przyjemny. I płaskie jak placek, nie jak ciasto.Zupełna porażka.
kropkaaga Dec 14, 2012

A jeśli już orzechy to jakieś konkretne czy wszystkie cuzamen? Chciałabym dodać laskowe, ale nie wiem czy nie zmienią bardzo smaku ciasta.
~Melquiades Feb 14, 2012

Wyszło mi takie... płaskie ;D Mogłam sypnąć za dużo mąki, następnym razem pokombinuję z proporcjami. Dodałam cynamon i wiórki kokosowe, w smaku wyszło rewelacyjne ;)
ruda_gorzka May 15, 2011

Wiecie, że to ciasto mozna zjeść samemu jeszcze gorace?! :) Pycha, rewelacja, dodałam troszkę cynamonu, zamiast orzechów migdały posiekane, dodatkowo też siekane daktyle... mmmmmmm...poezja, dziekuję za przepis!!!! :*
Vegankaa Apr 7, 2011

Bardzo dobre ciasto. Najlepiej podawać na ciepło w długie jesienne wieczory.
HannaKG Jul 1, 2010

ciasto bardzo dziwne. dobre, ale bez szału mym skromnym zdaniem. ;)
szukajdalej Feb 19, 2010

wyszło conajmniej dziwne, ale dość smaczne. może coś zrobiliśmy nie tak jak trzeba.
ana Dec 22, 2009

REWELACJA! bez jajek, bez mleka,bez cukru, bez drożdży! CUDO!!!!
Do tego sycące - wystarczy na dłużej niż zwykłe ciasto ze sklepu.
Wyszło świetne i przepyszne, z tym że polecam dodanie jeszcze większej ilości orzechów i bananów- naprawdę warto:)
Dziękuję za ten przepis!!!!!!!!!!!
~kamilka Dec 12, 2009

Upiekłam je dziś znowu, tym razem z dodatkiem karobu. Przepyszne! 1/3 odłożyłam na jutro dla kolegi, inaczej całe poszłoby mi już w tyłek :)
xxl Nov 24, 2009

Wyśmienite ciacho, nie zdążyło nawet ostygnąć, a już znikło :) Podobne do "razowca na bananach", ale bez sody i proszku do pieczenia, dzięki czemu lepiej mi się trawi i smakuje. Polecam!
xxl Nov 21, 2009

Mnie wyszedl zakalcuch :) Niestety wyladował w koszu
~:) Oct 21, 2009

Robię podobnie (więcej bakalii) i mnie nigdy zakalec nie wyszedł. Co więcej, objadają się tym wypiekiem moi nie wege znajomi :d
MacLean Sep 6, 2009

...a nie wyjdzie zakalec? Bo nie ma ani proszku do pieczenia ani sody...
~LadyValo Jun 2, 2009

proste i dobre (szczególnie że nie ma grama cukru) :)
veganjihad May 26, 2009

wydaje się bardzo proste i smaczne. na pewno wypróbuję :)
jovana Mar 4, 2009

Im bardziej dojrzałe banany tym bardziej słodkie ciasto :D
~Nantosvelta Aug 28, 2007

...
banany zastępują cukier ;]
~obludna Jun 27, 2007

a czy to bedzie ciasto na slono? bo tam w przepisie nie ma wogole cukru..
autor anonimowy Jun 27, 2007

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas