7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Soczewica - jak gotować?

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

A to nie wiem, dziwne to. Zielona w kwadrans? Albo za długo prażyłaś, albo nie wiem... akurat zielona gotuje się mi najdłużej ze wszystkich.
Luna7 2013-02-16 19:49:49.533

Luna7 no wlasnie zielona, powinna byc dobrej jakosci, bo kupilam ja w sklepie BIO.
alicjusz 2013-02-16 17:32:26.526

Alicjusz, a jakiej soczewicy użyłaś? Jeśli czerwonej lub żółtej, to nic dziwnego, że się rozpadła. Wg mnie ten przepis nadaje się do zielonej, ew. brązowej lub czarnej, ale tu bym skróciła czas gotowania.
Tak, soczewica powinna być al dente. A dokładniej - miękka, nadająca się do jedzenia, ale zachowująca swój kształt!
Luna7 2013-01-26 16:32:23.676

dzis pierwszy raz w zyciu gotowalam soczewice wlasnie z tego przepisu i zupelnie mi sie rozpadla. Gotowala 15minut, a prawie zrobila mi sie "packa". To normalne? Myslalam, ze soczewista powinna byc taka al dente?
alicjusz 2013-01-26 15:21:21.787


szok,nie spodziewałabym się, że soczewica może być taka pyszna :). zawsze będę gotować ją w ten sposób, świetny przepis.
majczi 2012-12-03 19:06:24.506

Już od prawie roku gotuję soczewicę na ten sposób, zawsze wychodzi bezbłędnie!
Ania Ana 2012-09-09 10:59:01.684


Najpyszniejsza soczewica!:)
Inon 2012-04-17 22:57:07.164

jestem naprawdę zaskoczona smakiem! pyszne ;)
edi 2012-03-31 12:55:30.367


super przepis!
ssvenson 2011-06-21 23:41:41.022

świetny przepis!
najlepsza soczewica jaką jadłem.
polecam
ssvenson 2011-06-21 23:41:01.992

Ja soczewicy wcześniej nie przesmażam (więc odpada olej), ale gotuję ją właśnie z dodatkiem soli, czosnku i cytryny (lub soku z cytryny). Wychodzi pyszna - zawsze podjadam ;) Gotuję ją w taki sposób prawie do wszystkiego - robię pasty do pieczywa, mieszam z ryżem do obiadu, dodaję do farszów, do sałatek. Polecam :)
patrycccja 2009-09-13 20:13:01.164

O soczewicy słyszałam ale ja jestem zdecydowanie przeciwniczką tłuszczu ")
Olenika92 2008-10-28 18:40:30.709

smazyć surową soczewicę a później ją gotować??? jak to idzie?
MEDeah 2008-10-28 15:48:01.158

No tak.. wszystko ok, ale przydałaby się jeeszcze informacja z czym to podawać?
klaudia_abc 2005-04-15 00:00:00.0

to ładnie.....w tej chwili stawilam - według przepisu na 15 min gotowania w samej wodzie.....ale potem mam dodac jakies warzywa to mozej przejdzie jeszcze jakims smakiem .....ciekawe pierwszy raz w zyciuu to gotuje a mam juz sopro i moglabym byc mezatka
~maziena 2004-05-18 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas