7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Soczewica - jak gotować?

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

A to nie wiem, dziwne to. Zielona w kwadrans? Albo za długo prażyłaś, albo nie wiem... akurat zielona gotuje się mi najdłużej ze wszystkich.
Luna7 Feb 16, 2013

Luna7 no wlasnie zielona, powinna byc dobrej jakosci, bo kupilam ja w sklepie BIO.
alicjusz Feb 16, 2013

Alicjusz, a jakiej soczewicy użyłaś? Jeśli czerwonej lub żółtej, to nic dziwnego, że się rozpadła. Wg mnie ten przepis nadaje się do zielonej, ew. brązowej lub czarnej, ale tu bym skróciła czas gotowania.
Tak, soczewica powinna być al dente. A dokładniej - miękka, nadająca się do jedzenia, ale zachowująca swój kształt!
Luna7 Jan 26, 2013

dzis pierwszy raz w zyciu gotowalam soczewice wlasnie z tego przepisu i zupelnie mi sie rozpadla. Gotowala 15minut, a prawie zrobila mi sie "packa". To normalne? Myslalam, ze soczewista powinna byc taka al dente?
alicjusz Jan 26, 2013


szok,nie spodziewałabym się, że soczewica może być taka pyszna :). zawsze będę gotować ją w ten sposób, świetny przepis.
majczi Dec 3, 2012

Już od prawie roku gotuję soczewicę na ten sposób, zawsze wychodzi bezbłędnie!
Ania Ana Sep 9, 2012


Najpyszniejsza soczewica!:)
Inon Apr 17, 2012

jestem naprawdę zaskoczona smakiem! pyszne ;)
edi Mar 31, 2012


super przepis!
ssvenson Jun 21, 2011

świetny przepis!
najlepsza soczewica jaką jadłem.
polecam
ssvenson Jun 21, 2011

Ja soczewicy wcześniej nie przesmażam (więc odpada olej), ale gotuję ją właśnie z dodatkiem soli, czosnku i cytryny (lub soku z cytryny). Wychodzi pyszna - zawsze podjadam ;) Gotuję ją w taki sposób prawie do wszystkiego - robię pasty do pieczywa, mieszam z ryżem do obiadu, dodaję do farszów, do sałatek. Polecam :)
patrycccja Sep 13, 2009

O soczewicy słyszałam ale ja jestem zdecydowanie przeciwniczką tłuszczu ")
Olenika92 Oct 28, 2008

smazyć surową soczewicę a później ją gotować??? jak to idzie?
MEDeah Oct 28, 2008

No tak.. wszystko ok, ale przydałaby się jeeszcze informacja z czym to podawać?
klaudia_abc Apr 15, 2005

to ładnie.....w tej chwili stawilam - według przepisu na 15 min gotowania w samej wodzie.....ale potem mam dodac jakies warzywa to mozej przejdzie jeszcze jakims smakiem .....ciekawe pierwszy raz w zyciuu to gotuje a mam juz sopro i moglabym byc mezatka
~maziena May 18, 2004

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas