7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Placki z jabłkami i cynamonem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Sezon na jabłka w kuchni - nadal trwa! Dodatek mąki pszennej razowej powoduje, że placuszki nie nasiąkają tłuszczem. Wypróbowałam to wielokrotnie.
Dana 2012-11-28 17:03:16.368

Super przepis, Majczi!
~Dino 2012-11-27 18:22:40.339

totalna klapa! zmieniłam trochę przepis - dałam wody zamiast mleka i dodałam trochę mąki żytniej do pszennej razowej. no i próbowałam smażyć bez oleju. przypaliły się a w środku surowe, rozwalające się... gdzie przesadziłam z modyfikacją przepisu...?
~Ewa 2012-10-13 09:32:29.531

wystarczy posmarować patelnię lekko olejem (rozprowadzam pędzelkiem) i potem smażyć placki pod przykryciem na małym ogniu, ja mam kuchenkę elektryczną i dają tak max pozycja 2, nie trzeba podlewać olejem, nic nie nasiąka, spokojnie sobie placki dochodzą....
koralina 2012-04-01 20:19:09.812

To są boskie smaki i aromaty. Ja dorzucam jeszcze ziarenka słonecznika, dyni, pokrojone orzechy, migdały lub inne, które mam w domu. Mąka pszenna i razowa. Lubię duuuużo jabłek....
Dana 2011-05-30 18:08:44.934

pyszne i proste :). użyłam domowego mleka z nerkowców i mieszanki mąk białej, razowej i odrobiny owsianej. smażyło się łatwo, ale strasznie nasiąkają olejem :/.
majczi 2011-04-26 19:27:31.416

Użyłam pół‚ na pół‚ mąki białej i "razowej" (własnoręcznie zmielonej) oraz wody zamiast mleka, wyszły przepyszne! Najlepiej robić‚ na średnio dużym ogniu (4 w skali do 6) i koniecznie teflonowa patelnia, jak przy wszystkich plackach wegańskich.
pokonewka 2011-02-19 11:11:45.717

Wczoraj znów zrobiłam. Dodałam mniej mleka waniliowego, a zamiast niego wody. Wyszły IDEALNE!
Irokezik91 2010-07-20 15:37:50.194

Użyłam mleka Alpro Soya o smaku waniliowym i wyszło za słodkie..., ale i tak PYSZNIE! Nawet mojemu chłoptasiowi smakowało a to już WIEEELKI WYCZYN! :D
Irokezik91 2010-07-16 00:42:55.992

Znów zrobiłam, tym razem pół na pół z mąki białej i orkiszowej razowej - nie była potrzebna żadna modyfikacja proporcji, wyszły boskie :)
patrycccja 2010-02-04 13:31:30.233

Dziś pierwszy raz całkowicie samodzielnie zrobiłam placki z jabłkami. Wyszły przeeeeeeeepyszne! Proporcje są idealne - dodałam płaską łyżkę cynamonu. Udało mi się też wszystkie dosmażyć tak, żeby w środku, między jabłkami, nie było surowego ciasta! :D Ja generalnie mam problemy ze smażeniem, bo bardzo rzadko to robię, więc to dokonanie ;)

Dla tych co mają podobne problemy kilka rad: olej musi być b.dobrze rozgrzany (po wrzuceniu kawałka chleba od razu musi zacząć "bulgotać"), nie robimy na raz zbyt dużo placków (na dużą patelnię kładłam po 4 na raz), po nałożeniu gaz nie powinien być za duży (średni palnik miałam ustawiony w połowie między min i max), placki odwracamy na drugą stronę dopiero kiedy są naprawdę dobrze rumiane i widać przy brzegach, że ciasto przestaje być surowe. Powodzenia :)
patrycccja 2010-01-28 14:57:12.882

Przepyszne!
Uzywalam zwyczajnego sojowego mleka, a akcent slodyczy przesunelam na super syrop klonowy... Mniam!
~Bajka 2009-03-26 17:29:11.521

Świetny przepis, i co najważniejsze bardzo szybki i prosty :) W innej wersji mozna dać zamiast jabłek i cynamonu pieczarki z cebulką, też pycha!
~en 2007-06-23 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas