7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Zupa krem z pora (porów) i ziemniaków- Komentarze do przepisu -
wzorując się na komentarzach dodałam sos sojowy <<-dużo-> gałkę, vegetę natur, odrobinę czosnku. wg mnie górnej nuty dodaje curry :) (wersja z jałowcem wbrew pozorom jakoś nie za bardzo mi podeszła)
~anka Apr 11, 2011
Zupa całkiem smaczna, choć dla mnie ciut za "uboga". Świetnie się sprawdza jako baza dla zup z większą ilością dodatków. Do gorącego kremu dorzuciłam marchewki i brokuła, zmiękły bez gotowania, doprawiłam po swojemu. Bardzo sycąca :)
xxl May 14, 2010
Właśnie się zajadam - pycha! :D
Dałam nieco ponad litr wody a i tak wyszło trochę za rzadkie, ale po dodaniu grzanek już jest ok ;-) Dałam jeszcze trochę marchewki i resztkę kalafiora, która mi została. Dodatkowo sos sojowy, jałowiec, czosnek granulowany i gałka muszkatołowa :) Esma Apr 28, 2010
ja również dałam sos sojowy i posypałam soie na koniec podprażonym słonecznikiem, pyszna :)
Malwua Apr 21, 2010
Dziś przerobiłam na krem z porów wczorajszą kartoflankę - wystarczyło poddusić posiekanego pora, wszystko zmiksować i podgrzać. To się nazywa ekspresowa zupa! :D
patrycccja Nov 23, 2009
Pyszna i prosta, nawet mnie się udała:)
dodałam jeszcze sos sojowy i zioła prowansalskie Olga Aug 28, 2009
Mmmmm, pycha! Po prostu pycha :) Obawiałam się czy na samej wodzie, bez bulionu, na pewno wyjdzie, ale jest bezbłędna! Wlałam 1l wody zamiast 1,5 - nie wiem, pewnie z większa ilością też byłoby ok. Dodałam też więcej ziemniaków, troszkę gałki muszkatołowej i pieprzu ziołowego - świetnie pasują :)
patrycccja Aug 27, 2009
zupa jest świetna :)
My na koniec (już po miksowaniu) dodajemy np. tofu wędzone, albo grillowana paprykę, czasami prażone pestki dyni... :) ostatnio dodaliśmy pokrojone parówki sojowe... chilika Aug 19, 2009
Prosta, pożywna i pyszna :) Można tez dorzucić marchewkę. Nie wiem, czy takie proporcje robię, jak podane, ale ważne jest, żeby było wystarczająco dużo ziemniaków - wtedy zupa jest gęsta i naprawdę kremowa. Aha, a z porów używa się tylko te zwarte, białe części, ew. jasnozielone - są delikatniejsze, a reszta może być właśnie włóknista.
~para Jul 22, 2009 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
admin Feb 26, 2013