7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Farsz - szpinak, tofu i czosnek

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Z tym farszem jadłam jedne z najlepszych naleśników w swoim życiu! :D
martusiak 2014-01-11 15:22:08.125


Bardzo dobry i szybki farsz. Ja swoje tofu zanurzyłam w sosie sojowym na ok. 10 minut, przez co całość nabrało fajnego smaku.
Raszka 2013-06-04 06:59:28.447


Bardzo fajowski farsz, mocno czosnkowy ;)
kasiarka 2011-10-25 18:42:32.542

Użyłam tofu wędzonego. Farsz dodałam do naleśników szpinakowych ---- >> puszka.pl/przepis/5036-nalesniki_szpinakowe.html Jeszcze by jakiś sos się przydał (np. czosnkowy?) i jestem w zielonym niebie. :D
Irokezik91 2010-09-01 23:24:48.343

Myślę że najlepiej fetę.
~zuza 2010-08-19 14:12:34.445

co można dodać zamiast tofu?
majka 2010-08-19 12:59:17.397

ja zrobiłam lasagne;) do tego sos, zapiekłam i palce lizać!
aisza 2009-11-01 10:55:37.213

Przepyszne - potwierdzam jako czosnkożerca :) Doprawiłam trochę mocniej, bo dodałam aż pół startej gałki i trochę pieprzu zwykłego i ziołowego.

Najlepsze jest jednak ścieranie tofu na tarce o drobnych oczkach - myślałam, że będzie ciapa i równie dobrze mogłabym je rozgnieść widelcem. A tu wyszły takie śliczne drobne "frędzelki" podobne do startego żółtego sera. I po wymieszaniu ze szpinakiem nadal było je widać, nie rozleciały się i świetnie to razem wyglądało :)
patrycccja 2009-07-30 18:28:44.935

Bardzo dobre. Część zużyłam do pierogów a resztę zjadłam z makaronem. Nie dodałam tylko imbiru.
Betty 2009-03-28 11:24:43.736

mniam, dałam ten farsz do lazani, pierwszy raz jadłam szpinak i to jest naprawde dobre. troche dziwne w smaku ale bardzo dobre.
Talka 2002-05-08 00:00:00.0

na stronach Vegetarian Resource Group znalazlam podobny przepis - tam dodaja jeszcze troche cebuli i soku z cytryny, a za to nie dodaja imbiru i gałki.
a farsz taki nadaje sie tez do robienia tarty i samos :)
patrycccja 2001-11-11 00:00:00.0

Dzięki za pochwałę! Bardzo mnie cieszy, że smakuje :-))
Wczoraj umyślił mi się sos paprykowy do ryżu - porażka :-)))
magda firlit 2001-09-20 00:00:00.0

magda! wczoraj właśnie myślałem o szpinaku. trafiłaś w sedno! i cos nawet takiego ale tylko teoretycznie wykoncypowałem :-) bardzo fajne.
wojmat 2001-09-20 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas