7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Makaron z orzechami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Doskonały na nudę w kuchni, bardzo ciekawy smak! :)
martusiak Jan 11, 2014

pyszne Majczi!<3
~dinko May 11, 2013

Magdaaaaaaaa!!!!!! Jak miło cię widzieć! Znaczy czytać :) Mam nadzieję, że nie tylko odświeżasz sobie stare przepisy, ale też będziesz puszkować nowe :D
patrycccja May 1, 2013

Bardzo się cieszę, że makaron smakuje. Właśnie sobie odświeżam, co gotowałam przed laty :)
MagdalenaFirlit May 1, 2013

Pyszne! Nie mielę orzechów, tylko lekko siekam, potem prażę na suchej patelni - ewentualnie z oliwą i czosnkiem - idealne połączenie. A do tego wszystkiego lubię dodać grillowaną marchewkę pokrojoną w paski (np za pomocą obieraczki) (opcjonalnie z dodatkiem cytryny i imbiru) :)
ungwena Jan 5, 2013


Nie sądziłam że połączenie orzechów z czosnkiem może być smaczne, a jednak! Pycha! Zrobiłam wersję podstawową i jako sos dodałam adżikę, będę tak jeść częściej :)
askagrzybek Feb 2, 2012

Uwielbiam makaron z orzechami a najbardziej spaghetti ciemne ze szpinakiem i orzechami - Pycha :)
OpenWorld Aug 18, 2011


Pycha! Też się trochę bałam, że będzie mi brakować sosu, ale jednak absolutnie nie :) A dodatek brokułów, oliwek i parmezanu to strzał w dziesiątkę ;)
kasiarka May 2, 2011

jedno z moich ulubionych dań :). do tej pory robiłam z orzechami brazylijskimi, muszę spróbować też innych. ja zawsze rozdrabniam je w następujący sposób: orzechy do woreczka foliowego, zawiązuję, zawijam to w ściereczkę i tłukę tłuczkiem do kotletów (jeśli ktoś posiada,ja w moim pół-wege domu mam akurat takie cuda:D). fajna metoda bo kawałki są różnej wielkości. u mnie do tego obowiązkowo świeża bazylia.
majczi Apr 27, 2011

Mistrzostwo. Z parmezanem jeszcze lepsze :)
ryfka Mar 27, 2011

po degustacji stwierdzam, że jednak dla mnie makaron to musi być z sosem, więc będę ulepszać ten przepis w przyszłości. orzechy, choć mało wyczuwalne (moje były starte na tarce)nadają niesamowitego aromatu, nie można wtedy klusek nazwać zwykłymi kluskami ;)
~ulapoprostu Jan 6, 2011

Acha, orzechy utłukłam w moździerzu - tak jest o nieeeeebo wygodniej! A i konsystencję mają wtedy ciekawszą :)
patrycccja Mar 22, 2010

Mi z kolei poleciła ten makaron znajoma, tyle że w wersji bez czosnku. Jej małe córeczki się nim zajadają. Mi również posmakował - wcale nie jest suchy, jak się obawiałam. Postanowiłam więc go zapuszkować, a tu niespodzianka - już tu jest :)
patrycccja Mar 19, 2010

Ten przepis znalazłam jakieś 2 lata temu. Makaron jest naprawde świetny, robiłam go juz kilka krotnie i dziwie sie że nie ma wielu pozytywnych komentarzy. :)
Irokezik91 Jul 11, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas