
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Kremowy sos koperkowySos nadaje się do wielu potraw, np. do makaronu lub ryżu z ugotowanym kalafiorem i brokułem, do gotowanych na twardo jajek albo do różnych gotowanych lub smażonych warzyw.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:pęczek kopru
500ml wody pół kostki warzywnej pieprz 2 łyżki gęstej śmietany mąka do zagęszczenia Przygotowanie:
Zagotować wodę, rozpuścić w niej kostkę warzywną i zmniejszyć gaz. Dodać posiekany koper i pieprz. Gotować parę minut na małym ogniu. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. W osobnym naczyniu dokładnie wymieszać zimną wodę z mąką i zagęścić nią sos dolewając powoli do garnka.
![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:![]() Nowe komentarze:![]() majczi Dec 30, 2013 ![]() ryfka Mar 10, 2013 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sos koperkowy do jajek na twardo (lakto-wege)Surowy sos selerowo-koperkowy do warzyw (wegańska) Spaghetti w sosie kremowo-pieczarkowym (wegańska) Pyszna brukselka z pieczarkami w kremowym sosie z nerkowcow (wegańska) Parfait do snu, czyli kremowe lody makowe z sosem migdałowym (bez ograniczeń) Kremowe spaghetti a'la Gdynia (z sosem pomidorowym z tofu i kaparami) (wegańska) Kremowa fasola (lakto-wege) Kremowa zupa z pieczarek (lakto-wege) Wegański, kremowy chłodnik litewski (wegańska) Kremowa zupa pieczarkowa z serem topionym i pleśniowym (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Tam w komentarzach jest moja wersja. Wychodzą bardzo smaczne :)
ryfka Dec 30, 2013