7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
PestoPesto nadaje się do makaronu, pieczonych ziemniaków, innych pieczonych lub duszonych warzyw, tofu. Polecam eksperymenty, np. pietruszka zamiast bazylii, orzechy włoskie zamiast piniowych, itd.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osóbduży pęk bazylii - same liście
czosnek, wg. upodobania (1 ząbek lub kilka) 100-150 g orzeszków piniowych kilka łyżek oleju/ oliwy szczypta soli (lub nie) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Sos pesto (lakto-wege)Pesto z cukinii (bez ograniczeń) Domowe pesto (lakto-wege) Spaghetti z tofu i pesto (lakto-wege) Sos pesto klasyczny (lakto-wege) Pesto szczawiowe do makaronu (lakto-wege) Racuchy z czerwonym pesto (bez ograniczeń) Penne z pesto i soją (wegańska) Pesto z awokado i rukoli (wegańska) Pyszne pesto z roszponki (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Tak czy siak bez porównania wolę pesto pietruszkowe z prażonymi pestkami: puszka.pl/przepis/7801-pyszne_pesto_pietruszkowe_w_ktorym_natka_pietruszki_zupelnie_zmienia_swoja_osobowosc.html - mogę jeść łyżkami :D Bazyliowe jest mocniejsze w smaku, bardziej wyraziste i lepiej pasuje np. do "kanapeczek" z ziemniaków i pomidorów, ale poza tym wygrywa pietruszkowe :)
patrycccja Sep 27, 2013