7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< wróć do wizytówki

hrynika : komentarze użytkownika

Kwas (zakwas) burakowy z czosnkiem (wegańska)
Chleb po ok. trzech dniach delikatnie wyjmujemy dużą łyżką. Ja zalewam lekko słoną ostudzoną wodą. Robię od razu z 4 kg buraków, bo mam takie naczynie. Kolor wychodzi cudny intensywny.
hrynika 2012-08-15 15:51:58.462

Barszcz buraczany z domowego zakwasu (wegańska)
Tak kwas na samym końcu dolewamy, żeby nie zbrunatniał- mnie teściowa to mówiła:-)
hrynika 2012-08-15 15:47:03.644

Barszcz buraczany z domowego zakwasu (wegańska)
Ja do kwaszenia dodaję kromkę pieczywa n a zakwasie własnej roboty ( czerstwe) po trzech dniach wyjmuję.
Barszcz robię od razu z czterech kilo burków( mam taki słój 10 litrów. Zlewam do butelek i mam zapas :-)
hrynika 2012-08-15 15:44:28.72

Mleko ryżowe / napój ryżowy (wegańska)
Zrobiłam je jako bazę do koktajlu z czterech bananów + łyżka cukru brązowego -pycha :-)
hrynika 2012-08-04 20:49:04.898






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas