7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Biała czekolada

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Można użyć oleju kokosowego rafinowanego?
aśkaeddie Feb 8, 2016

już dawno nie jadłam nic tak pysznego! Wspaniały i prosty przepis :)
~Ania Jan 26, 2015

Marta, nie spożywczak, tylko Spożyvczak ;) Zresztą sama zobacz: https://pl-pl.facebook.com/SpozyVczak Różne cuda mają, a najlepsze jest to, że bez patrzenia na składy i pilnowania można brać wszystko, co wpadnie w oko i zachwyci zmysły, bo cały asortyment mają wegański <3
~ja Jun 22, 2014

No proszę nie wiedziałam, że mleko ryżowe można w proszku kupić. Trzeba się zaopatrzyć i zrobić to cudo.
Zgadzam się ze wszystkim co Nula napisała o wegańskich kupnych białych czekoladach. Dla mnie też to jest jedna z niewielu rzeczy, których na wegańskiej diecie mi brakuje (plus pierogi ruskie mojej Babci, jajecznica ze szczypiorkiem i krówki - reszta jedzenia z udziałem zwierząt mogłaby nie istnieć).
Co to za luksusowy gdański spożywczak, gdzie można masło kakaowe w przystępnej cenie kupić? :)))
~Marta Jun 20, 2014

Dzięki za odpowiedź, spróbuję i napiszę jak wychodzi :) masło kakaowe w przystępnej cenie jest jakby co w gdańskim spożyvczaku :)
~smo Apr 5, 2014

Z masłem kakaowym powinno jak najbardziej dać radę - w końcu z niego są te sklepowe czekolady. Oba te tłuszcze mają najpotrzebniejszą w tym wypadku właściwość - topnieją powyżej 20-25 stopni. Wydaje mi się, że tłuszcz kokosowy jest u nas łatwiejszy do zdobycia od kakaowego i dlatego wszystkie przepisy bazują na nim :)
Luna7 Apr 5, 2014

czy zamiast oleju kokosowego można użyć masła kakaowego?
~smo Apr 4, 2014

Paulina - to jest zwykła foremka silikonowa ze wzorkiem na spodzie, taka do ciasta :)
Nula Feb 22, 2014

A skąd wziąć taką foremkę na czekoladę? Wygląda pysznie :)
~Paulina Feb 22, 2014

mrumru - w sklepach ze zdrową żywnością lub w internecie :)
Nula Feb 22, 2014

Hej a gdzie tych mlek w proszku szukać?
~mrumru Feb 22, 2014

Świetny przepis bo błyskawiczny! :D Zrobiłam z olejem kokosowym, mlekiem ryżowym, jagodami goji i wiórkami kokosowymi i jest przepyszna. Jeśli ktoś lubi kokosy to jest jeszcze mleko kokosowe w proszku!
Jak wreszcie się zmobilizuję i kupię masło kakaowe to będzie to zapewne najlepsza wegańska biała czekolada na świecie! :)
Olexy Feb 21, 2014

Majczi polecam to zielone z królikiem "Zajac" z Mogadoru lub śmietanką sojową w proszku, taką do kawy :)
Nula Feb 21, 2014


Idealne proporcje ;) Robiłam z masłem kakaowym + olejem koko i wychodzi mega pyszna!
mniumniu Feb 21, 2014

wow, mistrzostwo :) jakie mleko w proszku polecasz, Nula?
majczi Feb 21, 2014

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas