7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pesto z jarmużu i orzechów włoskich

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


wszystko fajnie ze sobą pasuje, warto :)
veganjihad Sep 11, 2015


Jarmużu i orzechy włoskie to świetne połączenie, bardzo przypadło mi do gustu.

Jednak te dwa ząbki czosnku... jak dla mnie stanowczo za dużo. Zdominowało potrawę, ledwo dało się jeść.
zyberka Aug 31, 2015

Muszę to wypróbować, chyba jednak nie dostanę już jarmużu o tej porze. Wszędzie pełno młodych szparagów, truskawek, jarmużu nie widziałam od dawna w sprzedaży.
Luna7 Apr 16, 2015


jem jarmuż pierwszy raz w życiu, same listki są całkiem smaczne, ale w pesto po prostu obłędne! :) aż żałuję, że trafiłam właśnie na koniec sezonu... zamiast orzechów włoskich dałam mieszankę słonecznika, ziemnych i migdałów, wszystko podprażone, do tego parmezan i płatki drożdżowe, cytrynę odpuściłam.
aha, jarmużu nie sparzałam, nie jest to konieczne.
majczi Apr 12, 2015


Pięknie pachnie, wspaniale smakuje :)
Jeśli orzechy upraży się na suchej patelni a nie np. w piekarniku, to zrobienie pesto zajmuje mniej czasu niż ugotowanie makaronu :) Bardzo polecam.
agamaja Apr 9, 2015

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas