7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Makowy budyń jaglany (śniadaniowy)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Przepis jest po prostu super, chyba najlepszy budyń jaki zdarzyło mi się przygotowywać :)
Niflheim Feb 18, 2014

Monika, nie za duża ilość maku blenderem szybko idzie :) Ja ostatnio tak robiłam puszka.pl/przepis/4563-makowa_pychota.html W przypadku takiego kremu jednak wszystko jedno jaką strategię zastosujesz - można też najpierw zmielić, a później namoczyć chwilę lub nawet dorzucić do gotowanej kaszy. Z dorzucaniem zmielonego ale suchego bym uważała - byłoby kiepsko gdyby nie namiękł wystarczająco od kaszy.
patrycccja Jan 2, 2014

Czy mak można najpierw zmielić w młynku do kawy a potem dodać, czy moczyć go po zmieleniu???
opcja z mielenie mokrego namoczonego maku to dla mnie duzo zachodu z rana, a ciekawe połączenie.
monika Jan 2, 2014


PYSZNE!!!!! bardzo lubię budyń jaglany, ale ten to w ogóle przeszedł sam siebie :D. nawet nie wiem co tu dużo pisać, myślę, że każdy powinien spróbować :). z moich modyfikacji:
-dodałam namoczone wiórki kokosowe przy miksowaniu, nie czuć ich, a całość robi się bardziej "mleczna"
-rodzynki tylko sparzyłam i dodałam do zmiksowanego kremu, żeby było je czuć, a sam krem posłodziłam cukrem
-w miseczkach wmieszałam delikatnie miód gryczany i ten dodatek zdecydowanie polecam,ew. jakiś konkretny w smaku słód/sos klonowy też myślę, że dadzą radę
-miksowałam budyń długo - ok. 6 minut na wysokich obrotach, w termomiksie. piszę to po to, bo sama gdy robiłam pierwszy raz budyń jaglany trochę się zraziłam, bo nie mogłam uzyskać gładkiej struktury, a sekret tkwi właśnie w cierpliwym miksowaniu :). aha, dodałam też trochę wody, bo inaczej mikser w ogóle by nie ruszył. nie wpłynęło to na konsystencję, bo budyń jak napisała Ola i tak gęstnieje.
majczi Dec 23, 2013

Ola, niestety mail w sprawie zdjęcia mi odbiło - "skrzynka pocztowa nie istnieje"... Mam nadzieję, że to przeczytasz. Jeśli tak, to skontaktuj się z nami na konkurs@puszka.pl
patrycccja Dec 18, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas