7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Wegańskie bounty- Komentarze do przepisu -
a fuu, cukier rafinowany
~steffburton Nov 30, 2013
Flora, jeśli koniecznie chcesz eksperymentować z metalowymi foremkami, to proponuję, żebyś najpierw sprawdziła na 1-2 czy się da - żeby minimalizować ewentualną porażkę ;) Foremki wysmarowałabym olejem, zdecydowanie. A przy wyjmowaniu w razie oporu polałabym odwrócone foremki gorąca wodą, a czekoladę podważała z boków patyczkami do szaszłyków lub wykałaczkami lub nożem - koniecznie czymś cienkim. Daj znać czy się udało :)
patrycccja Nov 26, 2013
Mam metalowe foremki, zastanawiam się tylko, jak potem takie 'Bounty' wyjąć.. ;p Może przed polaniem czekoladą foremki przesmarować olejem?
~Flora Nov 26, 2013 re-we-la-cja! zamiast mleka sojowego wykorzystałam mleko kokosowe, zupełnie jak bounty, polecam ^^ hauadaj Nov 25, 2013
Dzięki śliczne. Spróbuję zrobić z tymi kuleczkami. Dzisiaj próbowałam zrobić w silikonowych pojemniczkach na lód, ale nic mi z tego nie wyszło...
Do dwóch razy sztuka ;) ~kacialka Nov 25, 2013
Drugą łyżeczkę oleju dodać do wiórków, jeżeli będzie taka potrzeba, trzeba patrzeć na konsystencję ;)
Vegan VicTorry Nov 25, 2013
a co z druga łyżeczką oleju?
~miska Nov 24, 2013
O, i jeszcze prostsza propozycja z fejsa: zrobić je w formie kuleczek-pralinek. Jak ta czekolada jest gorąca, zanurza się w niej kuleczki (np. na widelcu) lub oblewa czekoladą i ew. obtacza się jeszcze w wiórkach koko.
patrycccja Nov 24, 2013
Kacialka , nie będzie tak ładnie, ale zrób "płaskie" bounty. Na papierze do pieczenia warstwa czeko, koko, czeko, po zastygnięciu pokroić. Albo po warstwie koko dać do zastygnięcia, pokroić w batoniki i dopiero czekoladowa góra. Myślę, że da się - ja bym tak właśnie próbowała :)
patrycccja Nov 24, 2013
Wygląda przepysznie! Uwielbiam bounti:) Zastanawiam się już jak je zrobić nie mając silikonowych foremek...
~kacialka Nov 23, 2013 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
hm, 5 minut nie leżało ;)
zrobiłam nareszcie, a przepis miałam na oku od dawna.
stugramowa tabliczka + szklanka wiórków dały mi 6 bountybabeczek. dodałam syrop z agawy zamiast cukru (na oko - jakieś 2 łyżki) i ryżowe mleko zamiast sojowego. blendowałam wszystkie składniki kokosowej masy razem.
bałam się, że nie będą się wyjmować z foremki, ale wyszły bez problemu.
pyszne, delikatne i nie tak chemiczne w smaku jak sklepowe bounty. szybko się robi, a jeszcze szybciej zjada.
Glo Feb 22, 2014