7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Babeczki marchewkowe z kremem 'serowym'

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Pycha!
Druga porcja dopiero się piecze, a pierwsza jeszcze gorąca, co nie przeszkadza przecież spróbować. :)
Marchew utarłam, część grubo, nie miksowałam, nie odlewałam soku; dorzuciłam nieco dmuchanego amarantusa oraz - albowiem domownicy przepadają - sporo ziaren dyni. Nieco przesłodziłam smakowym mlekiem sojowym, ale jakoś to zniosę. ;)
Dobrze wyrosły i pysznie smakują, słowem wchodzą na stałe do domowego repertuaru warzywnych słodkości.
Teraz jeszcze tylko krem, który wypróbuję z ciekawością. Czy można go jakoś dosmaczyć na kwaśno? Przerobić na "lukier" cytrynowy?
chez_paulina Nov 25, 2015

Rewelacja :) Zrobiłem z mąki orkiszowej i dałem (przez przypadek ;)) troszkę więcej goździków i wyszły idealne :) Świetny przepis ;)
jprze Jan 30, 2014

Cieszę się, ze smakują. :)
Ostatnio nieco zmodyfikowałam przepis i odciśniętą wodę/sok z marchewek wymieszałam z mlekiem (mleka dodałam tyle, by nadal była to jedna szklanka płynu). Wyszły super!
Olexy Oct 19, 2013


zrobiłam je, z drobnymi modyfikacjami: mąkę dałam pełnoziarnistą i owsianą, pół na pół. zamiast cukru - słodzik do pieczenia (bez aspartamu), łyżka, a i tak wyszły słodkie, no i wrzuciłam jajko, bo spożywam. przepyszne,uwielbiam marchewkowe muffiny!! :) następnym razem dodam jeszcze orzechy i rodzynki.
majczi Oct 17, 2013

wyszły przepyszne! niestety zapamiętam je na dłużej, gdyż mój blender dokonał żywota podczas robienia kremu... kolejny ukręcałam ręcznie.
emme Sep 28, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas