7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Baletki - ciasteczka z makiem i dżemem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Przepyszne! Robilam zgodnie z przepisem ale zastapilam cukier puder na surowy cukier turbinado z lyzka cukru waniliowego i biala make na make orkiszowa. Wyszly super :) Leciutkie i nie za kruche. Dziekuje za przepis!
bswiet Dec 15, 2014

ciasteczka "coś pysznego" :) świetny przepis, smak rewelacyjny.
Ashabella Sep 18, 2014


Pyszne! :)

Nula Jul 23, 2014


Ja oczywiście zgodnie z zasadą: "jest dwa? to dodaj jeszcze dwa", troszkę za dużo czasu piekłam ciasteczka i przez to były twarde. Ale rzeczywiście z czasem nabierają na kruchości. Ogólnie bardzo dobre, oryginalne. Można kupić takie ciasta w sklepach (są nie wegańskie niestety) i wyglądem ciastka te wyglądają bardzo podobnie ale smakiem już nie. Ale i tak bardzo fajne, dzięki za przepis.
veganjihad Aug 13, 2013

Rewelacja!
U mnie te ciasteczka nazywały się "bitki z makiem"!
:)
Ja je piekłam przez 10 minut, ale na cyferce 6 (nie wiem, ile to stopni dla normalnego piekarnika...).
~j.f Feb 26, 2013

Tak, to ciasto jest super :) Bardzo się cieszę. że zdecydowałam się upiec twoją szarlotkę, choć zazwyczaj wybieram przepisy łatwiejsze i wymagające jak najmniej pracy ;) Teraz dokopałam się, że ciasto jest z przepisu Ani D. (jest też tu: puszka.pl/przepis/5619-niebo-ciasto_jak_kruche_z_masa_jablkowa_i_orzechowa.html) - może się w takim razie zbiorę i je kiedyś zrobię... już nie wygląda tak strasznie ;) Ciasteczka z dziurką też super pomysł - czasem najprostsze rzeczy są najlepsze.
patrycccja Jan 19, 2013

Wyglądają rewelacyjnie :D
Musze przyznac ,ze jak peirwszy raz robilam szarlotke z budyniem to tak mi sie spodobalo to ciasto samo w sobie ,ze od tamtego czasu robie tez czasami z tamtego ciasta - ciasteczka okragle takie z dziurka i na to dzem a potem cukier puder :P
OpenWorld Jan 19, 2013


Znalazłam ten przepis przypadkiem i postanowiłam upiec te ciasteczka na imprezę. Rozeszły się błyskawicznie i wszyscy goście, którzy zdążyli ich spróbować, byli nimi zachwyceni (dla spóźnialskich już nie starczyło)! Polecam więc podwojenie proporcji jeśli chcecie je upiec na przyjęcie ;)
Nurkan Jan 11, 2013

Z przepisu skorzystałam już dwukrotnie, za każdym razem wyszły naprawdę apetyczne i smakowite! Co prawda użyłam mniej cukru niż w przepisie, ponieważ konfitury są już wystarczająco słodkie. Zastanawiam się też nad całkowitym zrezygnowaniem z cukru. Ciekawa jestem, czy wyjdzie mi ciasto - snikers, jeśli posłużę się tym przepisem do przygotowania spodu tego ciasta.
~#Requiem Jan 1, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas