7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Spring Rolls - "surowe" sajgonki doskonałe również na upał

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

ja polewam tylko papier wodą pod kranem i odkladam na chwile na deske do krojenia, sam nasiaka woda do odpowiedniej konsystencji (kiedy lezy juz mozna zaczac nakladac skladniki, akurat trwa to tyle, ze zmieknie). Ja uwielbiam "surowe" rollsy, o wiele bardziej niz smazone
efedrina Aug 19, 2013

noo, trochę go namaczałam.. aż się zrobił z niego taki delikatny glutek. może trochę za długo ;) a następnym razem spróbuję upiec :) dzięki!
orzechova Aug 19, 2013

Orzechowa, mialam tak samo, a moczylam tylko chwile...
Ja swoje sajgonki po zrobieniu zapiekalam w piekarniku, bo konsystencja papieru na surowo mi nie pasuje. Kwadrans w 200 stopniach wystarczyl, posmarowalam je olejem z orzechow wloskich.
Ireth Aug 18, 2013

Emmmm, nie wiem. Nigdy nie miałam takiego problemu, ale nie mam często do czynienia z papierem ryżowym :) Długo go namaczałaś? Ja tylko chwilę - byle był cały giętki.
patrycccja Aug 18, 2013

czy to normalne że moje szalone sajgonki kleiły się jak głupie do talerza, palców i siebie nawzajem? :)
orzechova Aug 18, 2013

Sowa90, sos, który zrobiłam do sajgonek, podlinkowałam w składnikach :)
puszka.pl/przepis/7201-sos_do_sajgonek_na_bazie_octu_ryzowego.html
Te podane przez Nasse i Efedrinę też zachęcające :)
patrycccja Jun 30, 2013

ja najbardziej lubie rollsy z sosem sojowym (w stylu kikkoman albo japonski z lidla), albo sos sojowy+ imbir+ czosnek + szczypiorek (musi sie troche przegryzc)
efedrina Jun 22, 2013

Sowa90, ja mam dwa ulubione sosy do spring rolls:
1. masło orzechowe + mleko kokosowe + sos sojowy do smaku, ew. chili w proszku do tego,
2. domowy sweet chili (pewnie jest jakiś przepis na puszce, później podam swój; miksuję papryczki z czosnkiem, octem, cukrem i wodą, dodaję skrobię i zagotowuję, a potem odstawiam do wystudzenia).
No i spring rolls uwielbiam, mój chłopak również się nimi zachwyca, więc mam sposób, żeby wpakować w niego więcej surowizny ;)
nasse Jun 21, 2013

Wspaniałe, naprawdę! <3
Tylko nie mam pomysłu na konkretny sos. Podzieliłabyś się może jakimś swoim przepisem? :)
Sowa90 Jun 21, 2013

To fakt - do talerza się nie klei, ale ze sobą lubi się sklejać :) Dlatego trzeba wyćwiczyć wyjmowanie w taki sposób, by jak największy fragment krawędzi podtrzymywać na końcówkach szeroko rozstawionych palców. Brzmi trudniej niż jest w rzeczywistości :) Najgorzej jest, kiedy papier jest lekko pęknięty albo ma pokruszoną krawędź... Dlatego lepiej wybierać papier w przezroczystych opakowaniach i nie kupować kota w worku ;)
patrycccja Aug 12, 2012

boskie, mam tylko problem z papierem ryżowym,po namoczeniu skleja się niesamowicie, jest to moja największa trudność, dziękuję i pozdrawiam:))
~magda72 Aug 12, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas