7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kotlety z warzyw gotowanych

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Świetny pomysł:) Jednak zastanawiałam się, czy może ktoś próbował upiec je w piekarniku zamiast smażyć na oleju? Pozdrawiam.
~dw May 3, 2015

No tak, nie potraktowane blenderem na pewno nie byłyby tak wodniste, nie mniej jednak z mąką ziemniaczaną masa daje radę, kotlety lepi się naprawdę dobrze i szybko. Więc - do wyboru, do koloru :D
ryfka Jun 5, 2012

OMG, Ryfka, co ty robisz z moimi śliniankami! Pycha zdjęcie ;)
Robiłam kiedyś eksperymentalnie podobne kotlety i jedynym problemem była konsystencja - dlatego z własnego doświadczenia powiem wam: słuchajcie przepisu, nie traktujcie warzyw blenderem! :) Zmielcie, utrzyjcie lub rozciapcie widelcem, ale nie miksujcie :)
W wersji wegańskiej zamiast jajka proponuję zaparzone wrzątkiem płatki owsiane (doskonałe lepiszcze) i trochę mąki ziemniaczanej lub ew. sojowej lub kukurydzianej.
patrycccja Jun 5, 2012

Marchew, seler i pietruszkę miałam z rosołu, cztery uparowane ziemniaczki z jakiegos drugiego dania, wystarczyło tylko usmażyć cebulę :) Do masy, poza bułką tartą, dodałam też mąki ziemniaczanej, bo warzywa po zmieleniu były dosyć wodniste. Można dodać trochę więcej przypraw, np. pieprz ziołowy fajnie tu pasuje, albo natka pietruszki dla koloru. Ogólnie lepi się łatwo, smaży przyjemne i zajada smacznie.
ryfka Jun 5, 2012

fajne chwali je nawet mój mąż,który nie jest wege...
araksol Jun 1, 2012

Tak, to dobry sposób na warzywa z rosołu :)
ryfka May 30, 2012

Bardzo smaczne, robie takie same (wiecej ziemniaków), tyle, że nie dodaje jajka a płatki owsiane + mielony len.
anatemka May 29, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas