7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Szparagi w cieście francuskim

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Dodałam jeszcze suszonych pomidorów, camembert był z ziołami, a przed pieczeniem posmarowałam wierzch olejem z suszonych pomidorów i posoliłam, bo zapomniałam w środku. PYCHOTA :)
Lilly Lill Jul 2, 2015

zrobiłam je w zeszłym roku, teraz przymierzam się do powtórki, bo są pyszne, łatwe i elegancko wyglądają
:)
MEDeah May 10, 2013

U mnie piekarnik był już nagrzany do 200 stopni jak wsadzałam ciasto i piekłam z termoobiegiem więc pewnie dlatego krócej, ale przecież można obserwować i wyciągnąć w odpowiednim momencie ;) Cieszę się że smakowało!
koralina May 22, 2012

Świetny przepis :), trzymałem jakieś 25 min na 200*C i wszystko wyszło super.
myotis May 22, 2012

ja zrobię i opiszę, na pewno:) nie mam termometru na wet w piekarniku, ale na oko dam niższą temperaturę, żeby właśnie ciast nie spaliło się.
MEDeah May 18, 2012

Veguel, zrobiłaś? Jakie efekty u Ciebie? Mam nadzieję, że lepsze niż u mnie!
Dana May 18, 2012

Zrobiłam z zielonymi szparagami - część obsmażyłam na oleju, a część - surowe ( w ramach eksperymentu). Smaczniejsze są obsmażane. Te które były surowe, zrobiły się lekko łykowate. Nie chciało mi się gotować, a może warto było? Ciasto francuskie kupiłam w "Biedronce", bo kiedyś czytałam o nim pozytywne wypowiedzi. Lidla nie ma tu, gdzie mieszkam. Wierzch ciasta był przypalony, a spód i troszkę środek - sprawiały wrażenie niedopieczonego... Momentami dziwny smak. Coś zrobiłam niewłaściwie lub jestem beztalenciem kulinarnym...
Dana May 18, 2012

A co ma się stać - eksplodują? ;) Pamiętaj tylko że zielone szybciej "się robią" więc krócej gotuj - puszka.pl/przepis/3150-gotowanie_szparagow-przepis_podstawowy.html Albo przesmaż ze 3 min. jeśli masz wystarczająco dużą patelnię.
patrycccja May 18, 2012

Jak myślicie, nic się nie stanie, gdy użyje się zielonych szparagów? :)
Vequel May 17, 2012

już jestem fanką tych szparagów! :)
MEDeah May 15, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas