7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Zapiekanka z kuskusu z warzywami (przepis podstawowy)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Dawno już nie robiłam tej zapiekanki, choć kiedyś robiłam ją dość często. "Proszkowość" pewnie wzięła się z samego kuskusu, mi to nie szkodzi, ale jak komuś przeszkadza, to kuskus zawsze można przed dodaniem przepłukać. Jedno co jest pewne - zapiekanka wymaga porządnego doprawienia.
ryfka Feb 20, 2015


niestety nie do końca podeszła nam ta zapiekanka... smakowała nie wiedzieć czemu jak zupa pomidorowa z proszku, choć konsystencja była stała. następnym razem nie dodam pomidorów, niestety nie sprawdziły się tutaj.
majczi Feb 16, 2015

Zapiekanka to nazwa raczej umowna, chodzi o to, że potrawa jest zwarta i można ją kroić, jak inne zapiekanki w rodzaju choćby lazanii. Zapieka się na patelni pod przykryciem na małym gazie, gdzie temperatura rozchodzi się równomiernie jak w piekarniku, ale równie dobrze możnaby usmażone warzywa wymieszać z płynami i kuskusem i wstawić do piekarnika. Zwykła oszczędność czasu i energii..
ryfka Apr 26, 2012

a kiedy i jak się tą "zapiekankę" zapieka?
katasia Apr 26, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas